Husflid

img_4475opt.jpg

I gamle dage var det jo almindeligt at samle udstyr og broderer og gøre ved til fremtidigt udstyr. Det er der vist ikke mange, der praktiserer mere. Hvilket efter min mening egentlig er lidt synd, for der er noget smukt ved de ting, der er blevet lavet med omhu og med tanke på et fremtidigt liv og ægteskab. Min mormor var usædvanlig flittig udi det med håndarbejde og havde altid været. Jeg kan ikke huske andet end at hun havde gang i noget. Hun havde det bedst med at have noget i hænderne som hun sagde. Og det gjorde hun lige til hun desværre blev senil og således ikke kunne mere.

Her er eksempler på noget af det fine hun har lavet. Det er puderne på min seng. Dem har hun broderet. Der er to store som hver især bærer hendes pigeinitialer JS (Johanne Svendsen) og så er der en mindre pude med mit navn på. Nogen hun selvfølgelig har broderet senere til mig. Hvad jeg ikke har liggende af duge og andre ting, fra hendes hånd, det er ikke værd at nævne for ikke at tale om, hæklede uldne tæpper, som jeg bruger dagligt, som hun også har lavet. Det er da en fin arv…

img_4474opt.jpg

img_4472opt.jpg

Sengetæppet har også en historie, og sjovt nok passede det perfekt til puderne inden i betrækkene fra mormor. Det er en gave fra en tidligere genbo, som jeg holdt meget af, hvorfor det også er specielt for mig. Så igen – tingene her i huset har en historie 🙂

7 thoughts on “Husflid

  1. Det var så lidt. Fine ting man kan glæde sig over hver dag er en kæmpe luksus.

    Jeg har skam læst med et stykke tid og kommer helt sikkert igen 😉 Og i lige måde 😀

  2. Stine – Det var da så lidt, og tak for roserne til Mormors ting, som jeg også synes er fine. Som sagt er det jo kun en mikrodel af, hvad jeg har, men til gengæld glæder jeg mig over det hver dag. Velkommen her og kom endelig igen 🙂

  3. Tak for kommentaren på min blog 🙂 Det er godt nok nogle fine ting du har arvet/fået. En ting er at lave flotte ting selv, men at arve dem gør dem langt mere værdifulde. Kan godt forstå, at du er glad for dem!

  4. Emmaline – Nej det er ikke så almindeligt mere – Jeg kan kun håbe, der er andre, der har arvet, som sætter pris på skønheden i det og det kæmpe arbejde det har været!

    Mahalo – Det synes jeg bestemt også det er, glæder mig over det hver dag 🙂

Der er lukket for kommentarer.