Mørbradgryde a la Deborah

img_4459opt.jpg
Den ene af de to mørbrad

img_4461opt.jpg
Lidt pølser skåret i stykker

img_4462opt.jpg Peberfrugt, løg, hvidløg og mørbrad svitses

img_4463opt.jpg
Det er champignontid og disse flotte hvide nogen kostede kun en 10’er for en fin stor bakke

Jeg har ingen decideret opskrift til den her ret, hvorfor jeg kalder den “a la Deborah”, for jeg laver den bare, som jeg bedst selv kan lide den. Så kan du jo se, om det passer dig også 😉

Portionen er beregnet til 5 voksne og 2 børn:

Ingredienser

2-3 Winerpølser
el. lign. skåret i 1 cm stykker
2 mørbrad
1/4 liter piskefløde
1 rød peber
1 grøn peber
125 g champignon
2 store løg
2 fed hvidløg
1 dåse flåede tomater
2 kopper vand
2 tern grønsagsboillon
2 tsk. paprika
salt og peber
Olie/smør til stegning
2 spsk mel til jævning
1½ dl mælk

Mørbrad’er pudses og renses for sener og hinder, og skæres i tern, løg og peberfrugt, og champignon skæres i skiver. Hvidløg presses ned i smeltet/varm smør/olie og svitses lidt inden peberfrugt, løg og kød/pølser kommes ved. Det kan godt betale sig at svitse lidt i hold, da pladsen er lidt trang i sådan en stor portion. Når alt er svitset tilpas sådan ca. 10 minutter (Kødet skal være gennemstegt og løg og peber skal være møre også), kommes de flåede tomater og bouillon og vand ved sammen med paprikaen. På en pande ved siden af svitses champignon til de lige begynder at tage ved, og hældes over i resten. Fløden tilsættes. Synes du som jeg, at sovsen skal kunne hænge ved, kan du jævne den på almindelig facon med lidt mel rystet ud i mælken. Smag til med salt og peber og server løse ris og lidt salat til. Bon Appetit.

Som et p.s. skal lige siges, at piskefløden selvfølgelig ikke er et must. Man kan enten lade være at jævne, hvis man bedre kan lide det, eller bare jævne uden fløden. Det er også kun, når det skal være Rolls Royce udgaven at piskefløden kommer på banen her 😉

img_4464opt.jpg
Den færdige mørbradgryde

4 thoughts on “Mørbradgryde a la Deborah

  1. Pingback: I morgenens klare lys « Deborah's

  2. Pia – Jeg kan se, jeg slet ikke har reflekteret på din hilsen i sin tid, så det gør jeg lige. Tak for hilsenen og jep, den er nemlig bare rigtig god.

    Lissy – Det vil du ikke fortryde, det er jeg sikker på. Fortæl gerne, hvad du synes, når du har prøvet 🙂

  3. Med små sprødstegte bacconstykker og et svæt kulør i ligner den min søsters og min egen mørbradgryde til forveksling og den smager bare SÃ… godt:)

    God fornøjelse og rigtig velbekommen:)

Der er lukket for kommentarer.