Små udbryderkonger – mor og barn

img_5104opt.jpg

Selvfølgelig! Så snart vi besluttede at vende næsen den anden vej, klarede det op og holdt med at regne! Typisk! Ikke langt fra vandet stod der de her to og så søde ud – mor og barn. Værende erfaren hestepige, undrede jeg mig straks, for på marken lige ved siden af gik også en “mage” til hoppen, en tyr og adskillige får. Ved nærmere eftersyn var der intet hegn. Tænkte så, at måske de var tøjret – ikke logisk med det set-up, men jeg bad Gerhard stoppe så jeg kunne tjekke, for jeg mistænkte stærkt, at noget var galt. Og der var i den grad noget galt. Hoppen og hendes føl gik uden hegn og uden tøjr, altså med andre ord var de brudt ud af indhegningen lige ved siden af. Hvad værre var, så var makkeren til hoppen – formentlig en vallak, ved at få samme ide kunne jeg se, og jeg kunne også se, hvor hegnet var væltet.

Jeg meddelte Gerhard at jeg ingen steder gik før vi havde fået fat på nogen, der kunne tage sig af det. Hoppen kunne jeg nok godt have fået fat på, men det løste ikke problemet med hegnet og hendes mage, der også så ud til at være ved at få “gode ideer”. Bedst som jeg stod og overvejede, hvordan vi kom op til gården kom damen derfra gående. Og hun var taknemmelig for hjælp til at holde vallakken inde, mens hun jog mor og barn op i den anden ende af den mark de nu gik på og så var der hjælp på vej med hegn og heste i form af genboen, som var den retmæssige ejer af hestene – hun lånte dem bare græs 😉 Så det var lige en ekstra ferieoplevelse. Inden alt det fik jeg lige nappet et par fotos af dem også. Jeg fik ikke i farten set, hvad føllet var, men den var som sådan en skal være fuld af spilopper og som det ses, det med at spise græs har den ikke helt styr på. Søde var de, og jeg var jo glad, både for at have set en hest og have været til hjælp også! 😀

img_5105opt.jpg

img_5106opt.jpg

2 thoughts on “Små udbryderkonger – mor og barn

  1. Helle – Du kan tro, jeg har læst om de tilfælde, der har været, og mit hjerte krymper sig hver eneste gang. Bare den mindste risiko for noget lignende, ville jeg ganske enkelt ikke kunne bære, hverken for heste el. mennesker 😮

  2. Jeg bliver så glad, når jeg hører om en som dig, der ikke bare kører videre og lader stå til. I januar blev 2 brødre dræbt ikke langt herfra, da de kørte ind i en løsgående hest.
    I mange situationer er det så lidt der skal til, for at hjælpe. Godt gået.

Der er lukket for kommentarer.