Kumbh Mela 60 – 70 mill. mennesker ét sted!

Imorges vågnede jeg selvfølgelig tidligt, selvom jeg kunne sove længe. Irriterende, men sådan er det. Lå på sofaen og så fjernsyn og det har jeg så gjort hele morgenen. Det elsker jeg, under dynen og ikke skulle noget som helst overhovedet.

Et af de programmer jeg så, var på National Geopgraphic om Kumbh Mela, som jeg aldrig har hørt om før. Det er en Hindufestival, hvor der samles 60. mill mennesker!!!!!

Et var en udsendelse om de forskellige mennesker, der er på festivallen, hvordan man får dette kæmpearrangement op og stå, hvad der sker der o.s.v. Utrolig interessant. Børn blev væk, nogen fundet mens et vist antal, hver gang aldrig blev fundet (bortførelse), ligesom ældre mennesker, blev forladt (intet socialsystem, så en nem måde og slippe af med dem på), og ikke mindst problemer med forurening af floden.

Festivallen er en hyldest til Floden Ganges som er hellig! Det betyder for at nå Niravana skal man bade i den, på et bestemt tidspunkt. Der er lige det ved det, at forureningen af Ganges er rekordstor. Der bliver udledt massive mængder spildevand ud i den, udover døde dyr og hvad har vi ellers. Det betyder, at når folk drikker, bader og alt muligt i den, så bliver de også syge – “smart”!!!!

Uanset alt det her, så var den en utroligt spændende udsendelse, som ihvertfald fortalte mig om noget, jeg aldrig har set el. hørt noget om før. Det ser ud til, at udsendelsen ikke lige sådan bliver genudsendt, men jeg har fundet den her danske produktion, der på en superflot måde, fortæller om, hvad det er:

Produktion om Kumbh Mela Allahabad fra Bombay Flying Club OBS! Når filmen stopper, så tryk på næste kap. oppe til venstre og så på “play”

Hvis du har lyst til mere så kig her:

Dough Browns site med dejlige billeder fra Kumbh Mela (engelsk)

Tal om en farveeksplosion og movtiver så man da ville blive helt ør af det. Dette må være det, man tænkte på, da man opfandt udtrykket “et gedemarked”!!

Opdateret 20. januar 2016

3 thoughts on “Kumbh Mela 60 – 70 mill. mennesker ét sted!

  1. Holme – Du skulle altså have set udsendelsen! Jeg håber du kiggede på linket til den danske dokumentar om det. Det var helt vildt!!! 😀 Jeg har ihvertfald aldrig set noget lignende!

  2. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Superkræfter

Der er lukket for kommentarer.