Løgsuppe med gratinerede ostebrød 6,5 point

img_6694opt.jpg

5-6 mellemstore løb
1-1½ fed finthakket hvidløg
1 tsk. olivenolie
1½-2 liter grønsagsbouillon
Fransk Suppevisk
(salt), friskkværnet peber

Tænd ovnen. Pil løgene og kom dem efterhånden op i en skål med koldt vand (så tuder man ikke). Hak dem ret fint eller skær dem i tynde skiver. Varm fedtstoffet i en tykbundet gryde og kom løgne i og lad dem dampe uden at brune til de er klare (gerne under låg – rør ofte)- tilsæt suppe. Bind en visk sammen og læg den i suppen. Kog suppen under låg 15-20 min. Tag suppevisken op (jeg plejer at putte den i et af de lange tefiltre). Smag suppen til med (salt) og peber.

Gratineret ostebrød (1 pers.):

52 g toast (1 skive grov)
36 g Gouda i skiver

Rist evt. brødet lidt først, læg osteskiverne på, og varm i en 225 grader varm ovn på øverste rille til osten er smeltet. Skær i stykker der passer til den skål/tallerken du servere i og læg ovenpå suppen og server. Bon Appetit

0

2 thoughts on “Løgsuppe med gratinerede ostebrød 6,5 point

  1. Claus – Jeg elsker løgsuppe! Og det er sundt og godt! Hvis man ikke skal passe på kiloene (det er jo de få), kan man jo selvfølgelig bare svælge i fedtstof, men det er jo ikke sundt for nogen! 🙂 Alle har jo uanset tykkelse godt af at tænke sundt. Dejligt du følte dig inspireret. Opskriften har jeg fået af min kære mor i hendes tid 😡 Lad vide, hvordan den blev!

    0
  2. God ide. Er længe siden jeg har fået løgsuppe – måske denne weekend? Opskriften er i al fald udskrevet, så nu skal den bare laves.

    0

Der er lukket for kommentarer.