Ristede græskarkerner 1 spsk = 1 point

graeskarkerner.jpg
Som du måske så, så lavede jeg græskarsuppe her forleden. Sådan nogen har kerner! Jeg havde gemt dem, for der foresvævede mig noget om, at de kunne ristets og spises også! Vidste egentlig ikke helt hvordan jeg greb den an, men det gjorde Lisa – jeg har fået lov at oversætte til jer:

3 dl vand
2½ spsk. salt
4 dl græskarkerner

Vand og salt bringes i kog, og der røres til saltet er opløst. Hæld vandet over græskarkernerne og lad dem stå i 12-24 timer. Vandet sigtes fra, og de lægges på en bageplade med bageparpir og bages i oven ved 180 grader i ca. 25-35 min., til de er tørre og sprøde . Rør i dem ca. hvert 10 min.

Når de er klar, afkøles de på bagepladen og kommes derfter i en lufttæt beholder! Uhm! 🙂 Jeg gemmer mine til Jul. Der kommer nok græskar på menuen igen, og så kan jeg lave en portion mere! Besværet består i at skille græskar og kerner, men det er besværet værd!

7 thoughts on “Ristede græskarkerner 1 spsk = 1 point

  1. Regitse – Det med forskellighed i ovne og deres varme etc. er altid et problem. Jeg ville nok bare holde temperaturen men give dem mindre, og holde godt øje med dem. Det er altid en god ide at holde høje med den slags, som absolut helst ikke skal have for meget. God fornøjelse.

  2. Bestemt en god opskrift, men jeg gav dem 30 min og syntes de fik for meget, hvilket jo godt kan være min ovn´s skyld, men er det så bedst jeg giver dem kortere tid eller skruger lidt ned for varmen næste gang?

  3. Det lyder som en god ide, går her og køber dem. Det kendte jeg ikke og vil prøve selv næste gang der er suppe på menuen.Spiser dem som drys på morgenmaden.

Der er lukket for kommentarer.