The Pilot’s Wife (Pilotens kone) (2002)

2739a054b188440435c09a8c35d.jpgEr en film, lavet over bogen af Anita Schreve!

Jeg kunne ikke falde i søvn igår! Ved egentlig ikke lige hvorfor, for det var da ikke fordi, jeg ikke som sådan var træt! Nå, men hvorom alting var, så endte det med, jeg kapitulerede, og tænkte som så, at jeg jo kunne sove længe idag.

Mens jeg sappede, endte jeg så med at se den her film. Det gjorde jeg hovedsageligt p.g.a. hovedrolleindehaveren, som jeg holdt meget af i “Chicago Hope” (en rolle hun iøvrigt har vundet flere priser for) – Christine Lahti! Der er noget over hende, jeg godt kan lide! Filmen var umiddelbart spændende, og lige begyndt, så jeg “hængte på” til den bitre ende! Filmen var “The Pilot’s Wife (2002)“, der handler om Kathryn Lyons, der er gift med Jack, der er pilot, og har været det i 16 år, da han styrter ned med sit fly! Dette er i sig selv en forfærdelig oplevelse, men det er “hvad der siden hænder”, det der skal ryste hende i hendes grundvold. Manden har levet et dobbeltliv parallelt med sit liv sammen med hende! Samtidig med at hun prøver at holde horder af journalister fra døren, kæmper med FBI, og Piloternes fagforening, skal hun tage sig af deres datter Mattie også! Det er ikke let!

Jeg skal ikke her afsløre, hvad der sker andet end at sige, at jeg er tilbøjelig til at give lidt ret i, at der er nogen gevaldige huller i historien og troværdigheden indimellem (dette sagt i forbindelse med bogen), og på film, som nødvendigvis må gå lettere over det, bliver disse selvfølgelig også tydelige. Nu har jeg ikke læst bogen – jeg vidste ikke før idag, at det var en filmatisering – men set isoleret var det en okay film at “slå tiden ihjel” med i nat, men heller ikke mere! Den rejser ihvertfald et vigtigt spørgsmål – kender vi i virkeligheden, dem vi angiveligt skulle være tættest på, og i hvor høj grad lyver vi for os selv….?

Relevante link:

Anita Schreve

Bogen på Bibliotek.dk – Pilotens Koner

2 thoughts on “The Pilot’s Wife (Pilotens kone) (2002)

  1. Fr. Møller – Ja det tror da pokker du havde 😀 – det var jo midt om natten, den kom!!! 😮 – Jeg tror, det var en af TV3- kanalerne! Men jeg vil da tro, du kan låne på video/DVD! Tak for bogtips, det skal undersøges ved lejlighed!

  2. Øv – jeg havde da misset, at den var på TV. Håber næsten, det var en kanal, jeg ikke har *G*. Hefra, hvor jeg sidder, kan jeg se bogen – den var rigtig god. Det samme gælder “Vægten af vand” også af Anita Shreve – bare hvis du skulle få lyst.

Der er lukket for kommentarer.