Hvorfor blev du gift?

church_wedding.gif

Jeg så Oprah Winfrey Show igår! Det handlede om, at blive gift, hvorfor man blev det, og ikke mindst om en ny film.

Først den alvorlige del, som er at i realiteten, tror jeg (og Oprah også, som iøvrigt er helt imod ægteskab), at folk alt for ofte undlader, at stille sig selv meget vigtige spørgsmål INDEN de bliver gift, og mange ved slet ikke, om de stadig er gift af de rigtige årsager. Jeg har ihvertfald i min tid, set og ser stadig rystende eksempler på det sidste, og hvor man udefra set tænker, at det da vist, i stor stil skulle op til revision, hvad det ægteskab kører på!

Nu er en ting jo at se det udefra, og noget andet bag de 4 vægge. Det kan jo både se meget værre ud end det er udefra (for mig at se en utroligt dårlig vane, at tale grimt til hinanden i andres påhør), og det kan værre meget, meget værre, når dørerne lukkes, og langt fra være den idyl det ser ud til på overfladen. Har du spurgt dig selv, hvorfor DU er gift, og om du er det, af de rigtig grunde? Eller står du/I og overvejer at blive det? Måske det slet ikke var så tosset, at stille sig selv de her 20 spørgsmål INDEN, du går op ad kirkegulvet? Og her er lidt flere gode råd!


Det skal så her understreges, at jeg helt sikkert går ind for ægteskabet, men jeg er rystet over, hvor lidt alvorligt folk tager det løfte dig giver, og hvor i hvor høj grad de enten render fra det, inden blækket på vielsesattesten næsten er tørt, eller også bliver folk i noget fuldstændig håbløst i årevis! Der findes da heldigvis også mange lykkelige ægteskaber, men der er dælme også mange af ovenstående slags, og rigtig mange, der bliver gift og bliver i deres ægteskab af de helt forkerte grunde! Det eneste jeg vil sige er – tænk jer om inden! Personligt vil jeg meget gerne giftes, men det skal da være med den rette følelse, og efter nøje overvejelse. Men igen som sagt før. Kommunikation må være vejen, og det er nok slet ikke tosset med sådan nogen lister med spørgsmål. For uanset det er uromantisk, så er det ting, der dukker op “in real life”, og så er det altså rart, at have det på plads inden. Ufedt at stå der og opdage, at man har helt forskellig opfattelse af/forventning til mange ting, når det “er for sent”!

Faktisk hedder filmen også “Why did I get married” og er skrevet og instrueret af Tyler Perry, og omhander selvfølgelig de forskellige ting, der kan gå galt, og hemmeligheder, der kan ligge under overfladen. Filmen er lavet over et stykke skrevet af Perry! Jeg har ikke set den endnu, men når jeg har, vil der selvfølgelig komme anmeldelse her. Men indtil da, spørg dig selv, om du bliver el. er gift af de rigtige årsager!