Farlige jobs (Hazard Pay)

sprint1.jpg
Alex Solis efter sejr i Breeders Cup Sprint på Kona Gold – Photo by Cindy Pierson or Terence Dulay

Jeg fik set noget TV igår! Der er altid nok at vælge på, og således også igår. Jeg ynder jo at se Discovery, og den zappede jeg også forbi igår på et tidspunkt! Og hvad så jeg – heste – galopheste! Det viste sig at være Curt Doussett i et program, der hedder “Farlige Jobs” på dansk, og “Hazard Pay” originalt, hvor han prøver alle mulige farlige jobs. I dette program, skulle han være den første jockey på 98 kilo, til at ride et løb!! Fuldstændig urealistisk, eftersom rigtige jockey’er vejer mellem 45-55 kilo! Og jo mindre jo bedre! Men okay, det var jo et eksperiment!

Først skulle de finde en hest til ham, og valget faldt på en fantastisk hest, som har vundet rigtig mange løb – Kona Gold! Kona Gold har bl.a. vundet Breeders Cup Sprint sammen med jockey Alex Solis, som Curt Doussett følger for at se, hvad det hele handler om! Han er noget rystet over, hvor farligt det egentlig er det her! Og han finder hurtigt ud af, at det ikke bare er noget, enhver kan komme og gøre! Han er mere død end levende, efter at have været i hænderne på en træner! Det ender simpelthen med, at de må opgive, at sende ham ud i løbet. Det er alt for farligt med de manglende evner han besidder! Vi følger så Alex Solis i et løb, hvor han bliver 2.

Der kommer mange spændende oplysninger frem i programmet, bla. får de kun penge hvis de er iblandt de 3 første, og tjener 35.000-40.000$ om året. De skal selv betale hestepassere m.m, ud af de penge de får. Hvis de ikke vinder får de 12$ for et ridt! De løb på banen 2 timer hver eneste morgen fra 7.30-9.30! Jeg har søgt på nettet for flere oplysninger, men synes ikke, lige at kunne finde reglerne for jockeyliv i Amerika.

Iøvrigt vil jeg godt minde om Jockeysroom.com som er sørgeligt repræsenteret med kun 3 danske Jockeys – bl.a. Mark Larsen. Oplysningerne skulle måske opdateres lidt – også på de to andre – og så synes jeg da, at flere af vores danske jockeys, skulle finde derind. Der er også en sektion for amatører! Et rigtig godt site, som man lige så godt kan bruge, nu det er der!

Tag quizzen og se om du kender farerne ved de forskellige jobs – og bliv overrasket. Det gjorde jeg ihvertfald, men fik 70 udaf 120 point!

1 thought on “Farlige jobs (Hazard Pay)

  1. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » God bedring til Teres!

Der er lukket for kommentarer.