Barbaro – A nations horse (2007)

barbaro-and-bretteopt.jpgBarbaro med sin daglige partner Peter Brette

Jeg har set film nu her. Dokumentarfilm – desværre! Om fuldblodshesten/galophesten Barbaro! Han var i ligehed med vores Peas and Carrots en fantastisk hest, der ikke bare vandt, men knuste sine konkurrenter, og det uden at se det mindste anstrengt ud. Begge store og smukke heste, begge brune. Ganske som Peas and Carrots, kommer Barbaro slemt til skade – meget, meget slemt til skade. Han pådrager sig 20 brud i sit højre bagben i den start, han har efter at have vundet Kentucky Derby med mange, mange længder. Ganske som til Peas and Carrots, var der store, store forventninger til Barbaro – Triple Crown.”

Sådan blev det ikke (se artiklen og de smukke billeder). Det blev måneders kamp for at overleve. En kamp den smukke hingst tabte, da han til sidst var dårlig i alle sine ben, og som følge deraf led,og det skulle han ikke, udover at der intet var at stille op. Frygtelig trist historie, men også en historie om “en ud af 1000 heste”, hvis det kan gøre det. Altid trist, men selvfølgelig er virkningen større, når det sker for sådan en stjerne… Offentlighedens respons er enorm, hvilket er en uventet ting, for træner og ejere, men en trøst da de må tage den tungeste beslutning. Det er svær forfangenhed på alle ben, der gør en ende på Barbaro’s liv, oveni brudene han led. En smuk film, om en smuk og fantastisk hest…. og om ejere, træner, Edgar Prado, Peter Brette (jockeys) og dyrlæger der elskede ham!. Se Barbara Livingstones fantastiske fotos af Barbaro!

Der er håb for fremtiden, som der altid er, selv i de sværeste stunder – der er født 2 helbrødre til Barbaro…:

0

6 thoughts on “Barbaro – A nations horse (2007)

 1. Katrine – Tak for din hilsen! Ja, det var for lidt, alt for lidt, men der kunne intet mere gøres, og den stakkels hest havde lidt. Trist, trist historie! Men sådan er livet desværre også nogengange!

  0
 2. Barbaro var virkelig en god hest! Han knuste jo sine konkurrenter FULSTÆNDTIG!!! :). Men desvære i et galopløb brækkede han sit højre bagben, det havde 20 brud,:(( det er faktisk ret meget.. jeg havde håbet, at han levet. Han blev jo kun 4 år, og det syntes jeg er for lidt..:(

  Mange knus fra Katrine

  0
 3. Jane – Ja, jeg sad også med gråden helt oppe i halsen. Det var så trist så trist! 🙁 Smuk, smuk hest! For mig at se, er der større svaghed i ikke at kunne vise følelser, men sådan er der så meget 😉

  Jeg griner af dig, og dit orchidee køb, det er dælme godt, du har et helt hus og fylde dem med! Her giver pladsen sine naturlige begrænsninger. De to jeg havde er afblomstret, men det kommer jo igen.

  Også rigtig god bedring til dig.

  0
 4. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Svimmel i snevejr

Der er lukket for kommentarer.