Finish og Fauve

img_7863opt2.jpg

Som altid har jeg haft en travl (så travl, jeg nu kan) dag i stalden. Igår kom min dejlig Finish jo ind fra landet. Det betød rengøringsprojekt og sådan lidt idag. Finish er ikke en hest, hvor man “bare” lige gør. For han har minder der skræmmer, og så skal han lige føle sig tryg først. Og det kan som bekendt ikke forceres. Derfor kræver det tid og tålmodighed at omgåes ham. Og så er det godt, jeg har begge dele, og at han stoler på mig. Gør han ikke det, kommer man ingen som helst vegne med noget. Nu er det ikke fordi, det kræver noget bare at børste ham og de helt gængse ting. Men skal vi udi noget med at vaske ben, smøre salve på, bade øjne og den slags – så kræver det tid, og at han lige husker, at det er okay og ikke mindst at han stoler på en.

Han har fået lidt betændelse i sit ene øje, og det skulle bades. Dertil kommer, at han har fået noget mug på folden deroppe også. Det er helt almindeligt, og de andre, der er kommet fra landet har også. Det er til at få bugt med, nu hvor han ikke kommer på fold dagligt. Det kommer til at kræve lidt arbejde. Men først skulle benene vaskes, så jeg kunne se, hvad der var mudder og hvad der var mug. Og så iøvrigt er det jo rart at få vasket dem. Finish var til en start laaangt fra at være enig, og han havde vist lige glemt, at jeg aldrig nogensinde gør noget som helst for at generer ham. Så det tog lidt tid inden han faldt til ro, men så stod han også nærmest og sov, da det gik op for ham, at det jo var ok. Det gode ved ham er, at han aldrig kunne drømme om at sparke.

Øjet fik vi også badet i kamille og så manglede vi bare at smøre ben. Hm, 2 skridt frem og et tilbage. Det synes han ikke var sjovt. Men nok lige så meget fordi salven har en distinkt duft. Heste kan være meget følsomme overfor noget der dufter stærkt, el. meget anderledes. Og det gør den her salve. Så det var meget farligt. Med stor overtalelse, gulerødder og masser af snakken, fik vi smurt de her ben. Men han var lidt sur på mig bagefter.

Som det ses var han på Walker idag. Lige inden han skulle på landet, prøvede de andre (jeg var syg) og det var slet ikke det problem, vi havde tænkt, det kunne blive. Nu var jeg så spændt på, om han kunne huske det, og det kunne han selvfølgelig. Han fandt sig endda i at vi skulle vente på at Søren slog nogen brædder fast i den. Det skal siges, at den stakkels walker bliver noget maltrakteret af de kære heste. Og så gik han ellers der lige så fint. Billederne af ham og jeg nedenfor, er taget på vej ind af Maria. Det er meget let at se, hvorfor jeg synes, han er verdens smukkeste hest 🙂

img_7883opt.jpg

img_7884opt.jpg

Så kom lille Fauve ud på folden, og så tog jeg de andre billeder af Maria og hende lige før, jeg kørte hjem. Hun er en bedårende og meget sød lille pige, som vi holder meget af, som det også fremgår af billederne.

img_7885opt2.jpg

img_7886opt.jpg

10 thoughts on “Finish og Fauve

 1. Birgit – Ih tak, hvor er du sød – og ja vi har det skam også godt. Og du har ganske ret, jeg ER glad, når jeg er hos Finish eller i stalden i det hele taget. Men som du ganske rigtig ser, så er han noget særligt 😀

  Jane – Hm, tjah jeg synes heller ikke, det passede helt, for jeg plejer at kunne kende Frantz. Gade vide, hvem den iøvrigt lige så elegante herre så var… :-?? Det må vi have en sludder om, når du kommer hjem 😉

 2. Du er forkert på den. Franz har været herude i Thailand en måned, men bedt Jeppe Eisner købe en bårebuket fra ham.
  sender et billede af ham på E-mail. En MEGET statelig og elegant herre på ca. 77, men ligner én på 60.Han er en af mine kæreste venner igennem 45 år.
  Jane

 3. Hej Deborah
  Sikke dejlige billeder af jer to. Den ene ser såmænd ligeså forelsket/elsket ud som den anden 🙂
  Jeg kan ” se” på dig, hvor veltilpas du er, for du udstråler en glæde så gigantisk at man ligefrem selv kan mærke hvor dejligt du har det lige i nuet 🙂
  Virkelig et harmonisk par:), det er i 🙂
  Hygge birgit

 4. Jane – Hej igen og tak for hilsener!!! 🙂 Det er skønt at vide, at andre også har glæde af skriverierne. Nick ved jeg, for han har selv fortalt, at han læser med 😉 Men nu ved jeg så også, at Franz læser med. Ja jeg så ham godt til bisættelsen, men kunne ikke sætte navn på ham, før Frankie nævnte, at han garanteret havde været der. Så var jeg klar over, hvem han var, for bekendt var han jo.

  Med hensyn til mit staldtøj, så er jakken en Esprit dynejakke fra “før krigens tid” ca. 😀 Finish er fantastisk, og ja nu du siger det, han og Royal 11 ligner hinanden meget. Jeg har et super billede af hende med Mark på – hold op det er godt! Nu er der lidt skriverier fra d.d., du kan hygge dig med derude i varmen 😉

 5. Jeg synes det er noget rigtigt hyggeligt staldtøj du har på. Er jakken strikket??
  M.h.t. Finish vil jeg til dels gi’ dig ret. Han er verdens smukkeste HAN hest, og det er kun Royal Eleven der slår ham – – i kvindelig skønhed. De ligner jo også hinanden præcis, lige majestætiske bortset fra farven. R. 11 er brun finish fuks.
  Jane

 6. Franz Nutz, min gamle træner, som desværre nu er pensioneret er også heude i Thailand i næsten 3 måneder. Gav ham din webadresse til bloggen, for han ville så gerne vide lidt mere om hans gamle ven Henrik Leth.

  Han skrev så tilbage, at det var han meget glad for og at det var nogle fantastiske billeder du ta’r. Ligesom dig, er Franz’ hobby madlavning.
  Jeg tror jeg har givet dig mange læsere, ved også at Kiddie Elsass og Nick er rigtig glade for den.
  Samt naturligvis også disse medhestejere som fik en hest i træning hos Hanne i sensommeren, så de med egne øjne ku’ se hvor hyggeligt og effektivt der var.
  Nu fatter jeg mig i korthed og ønsker fortsat dejlig dag.
  Jane

 7. Jane – Hej igen og tak for hilsen. Jeg er måske tilbøjelig til at give din kære mand ret. Kommentarer er nok “knapt” så lange, 😉 Men mere end 2 linier er nu okay også – et sted midt imellem nok 😀 Hvorimod en mail i ovenstående længde er fin, da jeg selvfølgelig gerne vil høre, hvordan det går!

  Det er da lidt træls, hvis du sidder derude og skal nyde varmen, og så har hjemve. Vi og hestene løber skam ingen steder. Dejligt du så har glæde af billeder m.m. her. Det glæder mig da meget og også rart at du siger det. Også tak for de pæne ord om mine skriblerier. Jeg skriver jo kun som jeg oplever det, men kærligheden til sporten og hestene gør forhåbentlig, at det er indlevende og interessant, og hvis det gør nogen interesserede i sporten også, skulle det selvfølgelig glæde mig meget.

  Smukke Finish er en fryd for øje og sjæl. Han er sådan en dejlig hest og som du siger “han går i folk med træsko på”. Der er noget utroligt rørende over ham, som er svært at forklare. Han er bare dejlig og ja han har det godt!

  Fauve er en meget smuk hest også og du kan roligt glæde dig til at se hende og alle de andre. Hun er faktisk ikke lille, men en god størrelse, og bliver nok større endnu vil jeg tro. Hun har en medsøster i stalden der er kæmpestor, men det ser du, når vi når så langt. Ja det er da lidt træls, ikke at have nogen der skal igang nu, men som du siger, så må du glæde dig til efteråret. Og så er der jo “Affe”, som forhåbentlig får en god sæsson.

  Du har ganske ret – Cathrine er mere end sin vægt værd i guld og en rigtig lille humør- og hyggespreder, udover at være superdygtig og vi SAVNER hende, som jeg også har skrevet flere gange.

  Tak for din reklame af “Irish Day” som helt sikkert er festlig, derom ingen tvivl. Jeg skal nok skrive om den, når vi når så langt og det gjorde jeg også sidste år. For mig personligt, er Derbydag nu årets højdepunkt, men jeg elsker hver eneste løbsdag.

  Det lyder festligt med det kinesiske Nytår, som der også var en del om i TV igår. Og nej jeg kan ikke forestille mig, der er meget hest over det, og så går de ind i Rottens år 🙂 Nyd din ferie og varmen, det er hundehamrende blæsende og koldt her meget, meget tidligt. Læser Flemming også med? Det skulle da glæde mig. Der er mange der siger de læser med af hestefolkene, så jeg ved, der er en pæn sjat efterhånden og læser I dette, er I altså også meget velkomne til at smide en hilsen. Nu vil jeg se, om jeg kan sove en time mere, inden turen går i stalden. (:|

 8. Jamen, ham -Finish, han ser da ud til at ha’ nydt ferien i fulde drag. Øjnene skinner af velbehag og spillopper. Håber 2008 bli’r “et lykkens år” for Finish. Man har altid på fornemmelsen at den halve Galopbane står og bider negle af skæk over at den ikke skulle vinde. Og se de utrolig glade ejere råbe og skrige sammen med alle fans’ene. Han er en utrolig populær hest og han går i folk med træsko på. Dejligt at se ham så frisk og veloplagt.
  Og så kom der endelig et billede af lille “Fauve”. Hun er da ganske bedårende. Glæder mig til at se hende på staldrundgangen.
  Det er altid ulideligt spændende med “babyerne”. De har altid min fulde opmærksomhed.

  Det er lidt trist, for det er første gang i mange år vi ikke har en toåring.
  Kun 1 treåring, Thai Eleven og så vores lille basse Air Force Eleven som nu er blevet FIRE år, og en ganske almindelig handicapper. Puh, som tiden går.
  Til Gengæld skal Majestic 11. – og Air Strike 11 (Air Force’s bedårende lillesøster) i træning til efteråret.
  Så det spændende for os i år er, om Thai lever op til de forventninger vi har til ham. Han er jo i Derby årgangen – 3 år og det er jo altid spændende at se om de overhovedet får vundet løb eller viser så gode resultater at de overhovedet kan ses i Derby sammenhæng.

  Allerede nu bliver der jo trænet en masse, især med babyerne som skal lære at cantre – galloppere, gå i startboks og stå derinde i fem minutter.Lige så træt jeg/vi var af Galop i midten af november, er det nu begyndt at krible i maven, for nu er der snart ikke mere end 2 måneder til at Klampenborg Galopbane åbner dørene og Ordrup Mose er ved at blive grøn.

  Det hele summer af liv.
  Med al det du skriver, Deborah, MÃ… der da komme nogle nye ud og se hvad det hele handler om. Du er så dygtig til at fortælle HVAD der foregår BAG murene i et træningscenter også om vinteren, hvordan hestene som ikke kommer på landet bliver nusset og pusset.

  Ku’ vi ikke her slå et slag for “The Irish Day”, som ligger meget tidligt på sæsonen, hvor skoven netop er begyndt at blive grøn og forårssolen gennemtrængende.
  Her er alle herboende irlændere inviteret af den irske ambassadør, og forskellige irske foretagender og klubber sponserer hvert deres løb.
  Og hovedløbet bliver præmien overrakt af ambassadøren selv.

  Hele bane summer af liv, det sprog man hører mest er irsk. Irlændere er jo et utroligt festligt folkefærd, og der gi’r sig bestemt udslag på denne dag, hvor der festes, danses, masser af irsk øl og specialiteter. Pigerne – damerne er klædt ud i frække rober, og der er en stemning som MÃ… opleves. Det er den “gladeste dag”, publikummæssigt på hele året.

  Så 14 dage før begynder “anti regndansen”, for denne dag SKAL der være solskin. Folk med børn slanger sig på de grønne områder, og mange har en picnickurv med.
  Irish day falder i år på d.10. maj

  Et stort tillykke til staldens første jockey, den lille humørspreder Catrine Weilby som i den korte periode hun har været væk fra danmark, har vundet hele 5 sejre i Chile.
  FLOT.
  6. marts vender hun “hjem”, og så begynder den intense træning af Derbykandidaterne samt ikke mindst babyerne. Hun er en rigtig dygtig og ærgærrig pige der ved hvad hun vil.
  I sin tid red hun 2 af mine heste til, No Pollution og Royal Eleven, som begge viste rigtigt flotte resultater.
  Hvis I i denne lille KOMMENTAR aner en lille smule hjemve, ja så er et rigtigt.
  Thailand er vidunderlig, i morgen fejrer vi Kinesisk Nytår her på Hilton Hua Hin, og inde hos “”naboen” Hotel Sofitel fejrer de det i aften, så himmelen er helt oplyst af fyrværkeri. Så går man ind i ROTTENS år.
  Men – her lugter altså ikke meget af hest. Så tak for de dejlige hestebilleder, det hjælper meget.
  P.S. Jeg er lige BELÆRT af min mand at en kommentar er MAX 2 linier.Så jeg må lære at fatte mig i korthed fra nu af.
  Han vil også gerne til. SMIL.
  Hilsen fra Jane

 9. Kaja – Du finder ikke ædlere heste end Fuldblodshesten, og de er ufatteligt smukke! 🙂 Min far var med dernede i Julen, hvor jeg skulle fodre, og han var også helt målløs, så fine de er. Ikke at han ikke har set heste før, men vi har altså mange fantastiske eksemplarer, det må siges.

  Naboens heste kan jo også bare have været flinke…. 😉

 10. Det er smukke heste, du omgiver dig med. Jeg tør ikke vove mig i nærheden af heste. Da jeg var barn, kørte jeg somme tider med heste hos en nabo, de har nok både haft gigt og alting, siden jeg fik lov til at køre med dem.

Der er lukket for kommentarer.