Mad og strik på sludsalg

img_7895opt2.jpg

Jeg “kom til” at gå ind og kigge i den lokale Bog & Idé, som ikke altid har heddet sådan. Alle der kender mig, og som har læst med her ved jeg har en svaghed for bøger, men så ganske særlig kogebøger. Så jeg synes lige, jeg måtte ind og se, hvad det havde på “sludsalg” som det kaldte det.

Og lidt fandt jeg da – og også en der ikke var en kogebog, men en strikkebog. Det er ikke meget, jeg får gjort ud af de dele (hækling heller) p.t., og det har sin naturlige forklaringer i dels først det forstuvede håndled som stadig smerter noget, og så at jeg også har fået ondt i det andet håndled nu!! :(. Men jeg håber stadig, og jeg kan godt lide at kigge i den alligevel – strikkebogen.

Udover den købte jeg to kogebøger.

Bedste Liv Retter – af Pensioniststudiekredsens Aktivitetsforening i Viborg – som er en bog om madkulturen i Danmark og handler om maden i gamle dage. Og det synes jeg også er spændende. Jeg lurede lige efter en god opskrift til jer og den kommer her:

Kotelet a la Cornell

4 personer

4 svinekoteletter
1 tsk. salt
4 citronskiver
4 spsk mørkt farin
4 spsk ketchup
1 kg kartofler
75 g margarine
salt

Koteletterne bankes, brunes på tør pande, og salt drysses på. Koteletterne anbringes vi siden af et aflangt , ildfast fad, evt. i bradepanden. På hver kotelet lægges en citronskive og på hver af disse 1 spsk. puddersukker, herpå tomatketchup. De rå skrællede kratofler skæres i stave og brunes i margarine på stegepanden, hvorefter de lægges ved siden af koteletterne og drysses med lidt salt. Det stilles i ovnen uden låg og steges ca. 1 time ved jævn varme (tilberedningstid 1½ time).

Supplerer De denne ret med en let osteret el. frugtanretning, har de en selskabsret i pagt med tiden.
Retten er et bidrag fra B. Steiniche Rasmussen

Derudover fik jeg:

Politikens Store Bagebog, og jeg kan se, at jeg har været heldig at få den til halv pris 😀 Det er ambitionen at begynde at bage mere. Det skal nok komme altsammen, men den er en sammen med at jeg i det hele taget skal bruge mine kogebøger mere. Nu tror jeg, at jeg vil ind og studerer dem lidt!

7 thoughts on “Mad og strik på sludsalg

 1. Hodja – At lave mit eget gær, tror jeg nu aldrig jeg kommer til. Men bageriet, skal der klart mere gang i. Jeg vil tjekke bogen, du nævner og jeg har også kigget og svaret tilbage hos dig 😉

 2. Den bedste bagebog jeg har er:

  Jan Hedh: Bröd. Prisma 2006. Du får fantastiske brød, hvis du selv laver gæren. Det er besværligt, men resultatet!

  Har iøvrigt svaret på din kommentar på min blog.

 3. Hej!
  Det gør jeg sørme også. Det er derfor jeg er blevet lidt mere end BUTTET.
  Simpelthen en Butterball. (Stor fed amerikansk kalkun, serveret til familiefesten THANKSGIVING.)
  Jeg holder alt for Damerne og Femina hver uge, og du kan tro at alle opskrifterne bliver tyret igennem. Samtidig er der begyndt det smarte inde i mit hoved, at at når jeg læser dem, omskriver jeg dem automatisk til W.W.
  Hvilket jo er utoligt positivt.
  Ind i mellem har man jo også gæster, og så skal der bestemt ikke spares på piskefløden.
  Det er helt OK at falde i en aften eller til en fest. Når vi vågner næste morgen er vi stadig vægtvogtere.
  Alfa og Omega ved madlavning, er at man garnerer – pynter smukt med grønt og selvfølgelig da og så andre farver, så som en rose lavet af en tomat eller gulerod. Jeg hader mad som ser ud som nogen har trådt på det. Men det gælder heldigvis ikke dig, kan jeg se på de flotte madbilleder.
  Og drømme har man jo ret til at ha’. De feder ikke.
  Jane

 4. Jane – Jamen tak for opbakningen. Du har helt ret, motivationen SKAL holdes!! Og vi skal hjælpes ad – helt sikkert. Jamen nu er alle min læsere jo ikke på WW. Jeg skal nok regne ud, hvor mang points der er i en kotelet a la Cornell 😉 eller alternativt lave en WW version en dag- for det lyder da ikke helt tosset! Men helt bortset fra det, så elsker jeg bare at læse kogebøger som andre læser romaner nærmest.

 5. Tillykke med kogebøgerne. Hvis man så ta’r de bedste af opskrifterne og transformerer dem om a la Weight Watchers, ((undlade piskefløde m.m.) så kan du helt sikkert lave noget lækkert. MEEEN – det bli’r aldrig det samme.
  Ærgerligt. Men vi må ikke miste “”motivationen”. Vi har lovet at holde hinanden i ørerne. Det er snart bikinitid og galophestene venter. Og de der famøse 65 kg er vist max for en træningsrytter.
  Ikke for at ta’ glæden fra dig , men tænk WW. For du er da en “vinder” IK??
  Prøv at regne ud hvormange POINTS der er i én portion kotelet a la Cornell.
  Hilsen fra Jane

 6. Kaja – Uha, det er om at købe den slags med det samme… Jeg håber, den er der næste gang! Det lyder også som en interessant ting. Nej jeg har sådan set heller ikke hverken brug for eller plads til flere men :-“

 7. Tillykke med kogebøgerne. Jeg elsker også kogebøger, men prøver at begrænse mine investeringer. Vi har snart ikke plads til flere. Der var ellers en bog med cupcakes, der råbte køb mig i går, men jeg modstod 🙂 Har fortrudt det lidt, men må se om den stadigvæk er der næste gang, vi kommer til Næstved.

Der er lukket for kommentarer.