Den truede tiger

Den store kat, er den største af kattene (den sibiriske er den største af tigrene), og et fantastisk dyr. Normalt ville man jo tro, at det var os, der var truet af den…. men nej, det er os mennesker, der er ved at udryddet dette storslåede dyr. Især i asien jagtes den p.g.a. gammel overtro, om virkningen af dele af den medicinsk, ligesom dens pels selvfølgelig er eftertragtet.

For mig at se, er det intet mindre end en katastrofe, hvis det smukke dyr udryddes. Der har været gjort, og bliver gjort en masse for, at redde den, men selv al den hjælp i verden kæmper forgæves overfor grådighed og dumhed åbenbart. Det er så trist.

Jeg vil her smide nogen links, så du kan læse om tigeren, hvor den er lever, hvorfor den er truet, og hvor du kan bidrage, hvis du vil prøve at gøre noget, for de tigre, der stadig er tilbage….

WWF’s Information om Tigre

Om WWF’s arbejde


Hvordan du kan støtte WWF’s Arbejde

Andre organisationer, der hjælper tigeren:

Save the Tiger Fund

Tiger In Crisis

Tiger Friends

Big Cat Rescue

Grundig generel information på Animal Diversity

Update af indlæg 4. december 2015: Normalt ligger jeg ikke fotos ind, der er taget efter indlægget, men dette er en af meget få undtagelser. Foto, der var før, var ikke mit, men ved eftersyn havde jeg selv dette (synes jeg selv) dejlige foto fra Zoo i København, taget i 2009. Jeg går ind for at bruge egne fotos, så værsgod.

9 thoughts on “Den truede tiger

 1. Pingback: Dagens gerning og god weekend | deborah.dk

 2. Hej Deborah

  Hvor er det er skønt at se, at der er nogle der er villige til at gøre en forskel angående tigrene herhjemme, for vi er jo ikke ligefrem overrendt af dem.

  På en måde kan man godt sige at visse steder i US, der er der for mange, men som med mange andre dyr, så er det de forkerte steder.

  Jeg har selv lige fået kendskab til en tiger, der virkeligt har brug for hjælp, den “bor” i en lille celle med cementgulv og den fungere som trækplaster for truckers og andre bilister, tanken hedder naturligvis TIGER TRUCK STOP og ligger i Louisiana. Staklen må finde sig i at folk kaster sten, dåser og andet, der er så`n lige er ved hånden på den, så ejerene har måtte sætte skilte op, hvor de HENVISER folk til ikke at kaste sten på tigeren, trods de omstændigheder, så vil ejerne ikke overdrage/sælge den til BigCatRescue, som allerede har et kæmpe areal afsat til tigeren Tony. Det er et af de 2 steder jeg kender til som tager sig af “udstødte” Tigre og Løver + hybrider af de to. Jeg ved forøvrigt, at det ene sted der kan man arbejde som frivillig. Jeg er ikke sikker med nr. 2, da jeg lige har fundet ud af “stedets eksistens” her fornylig. Begge steder har forøvrigt de skønneste og meget lærerige videoer inde på YouTube, hvor man kan se og hører om dyrene og ja alt andet der måtte findes relevant.

  Jeg vil være dig evigt taknemmelig hvis du vil være med til at udbrede kendskabet til de 2 steder for de gør et fantastisk job og lærer alle, der vil lytte så meget om tigeren og løven, og hvorfor det er så farligt at lave hybrider. Det er utroligt vigtigt da uhyggeligt mange i USA vil ha en Liger (det er den der bliver kæmpen), når løven er faderen og moderen er tiger.

  De venligste og taknemmeligste hilsner fra Anita, Uanset om du sætter adresserne ind el. ej. Du gør jo et godt job allerede :o)

  Men dette er deres Web adresser, hvis det er
  *Smiler* http://www.BigCatRescue.org og http://www.tigerfriends.com

 3. Hej med dig 😉
  Altså, mit yndlings dyr er tigre, jeg syntes simpelthen bare at de er så fantastiske! Striberne, tænderne, jeg ved ikke hvad der gør det, men de er så smukke 😀 Det er så synd at de er ved at blive udryddet 🙁 Jeg ville gøre næsten alt for at redde de her dyr, nå men tak for siden. Godt at komme lidt ud med tankerne!

 4. Kasper – Du havde skrevet en kommentar her. Vi er helt enige om, at det er helt forfærdeligt, at tigre bliver dræbt. Men skal du kommenterer her, skal du altså bruge et ordentligt sprog og en sober tone. At du bander og bruger SÃ… grimme ord, fremmer ingenting, og det ønsker jeg altså ikke her.

 5. August – Jeg forstår ikke, hvad det er du vil??? 🙁 Jeg har givet nogen links ovenfor, og ellers er det jo bare at gennemtrævle Google. Som jeg forstår det, vil du arbejde med tigre. Det er vist ikke noget, man bare lige gør, men du må jo prøve at skrive til nogen og se, om du har genvinst. Start ved ovenstående links.

 6. Hej det er første gang jeg besøger denne her hjemme side. Tigre facinere mig virkelig meget, men kan ikk finde værken links. Eller andet som kan hjælpe mig med at finde, det jeg søger. Jeg leder efter muglige plantager, reservater, ell anden form for arb. Både i ind og udland, hvis i kender links, eller andre gode ider så skriv. På forhånd tak.

 7. Celina – Dejligt du kiggede forbi. Du har ganske ret. Der sker mange væmmelige ting i det hele taget, men så sandelig i særdeleshed i forhold til de truede dyr. Det vil være en stor skam, om fremtidige generationer går glip af så smukt og fantastisk et dyr som tigeren. Held og lykke med din “bog”.

 8. Jeg synes at det er dumt at skyde tigerne og også alle de andre dyr for så til sidst har vi bare ikke flere dyr omkring os kun rigtig få og så vil det være meget mere sjældent at folk ser dem og det synes jeg er dårligt for de er jo rigtig flotte:)

  Jeg er igang med at skrive en “bog” om truede dyr i skolen og jeg synes at det er sindsygt sådan som vi mennesker er

Der er lukket for kommentarer.