Karrykål og nabominder


Det endte simpelthen med, at jeg havde overskud til at lave mig noget gedin aftensmad idag også. Det blev en ret, jeg har samlet sammen til et stykke tid. Ikke fordi den er svær overhovedet, men jeg har bare ikke fået det gjort. Den minder mig så forfærdelig meget om en sød nabo, jeg havde i mit første hus. Dette var en af de retter, hun bød mig på og da hun bød mig, første gang jeg smagte. Og det var dejligt. Jeg mistede kontakten til hende, og hun sidder nu på plejehjem, men jeg husker de gode stunder med hende og hendes søde mand stadig, og er taknemmelig for den tid vi fik.


En afmålt portion hakket oksekød 3-6%
Hvidkål – så meget du har lyst til
Løg efter smag – jeg kan næsten ikke få nok
Bouillon – en blanding af okse- og grønsagsbouillon
Mel til jævning
Minimælk
Kulør
og jeg var lige ved at glemme det – selvfølgelig karry – 2-3 spsk.
Salt og peber
Kartofler efter ønske
Surt (rødbeder, asier)
Miniarine el. olie til stegning – idag brugte jeg olie

Svits løgenen og karryen i olien sammen og tilsæt oksekød når karryen er brændt af. Når køddet er brunet tilsættes hvidkål, og bouillon og retten koger i 20 min. Når det er gjort, laves en jævning af mælk og mel og retten jævnes til ønsket tykkelse og kulør, salt og peber tilsættes. Serveres med surt… og kogte kartofler!

3 thoughts on “Karrykål og nabominder

  1. Pingback: Deborah's food and something

  2. Det lyder herligt! Den opskrift skal jeg helt afgjort prøve. Jeg elsker kålretter – og som dig, kan jeg heller ikke få løg nok 🙂

Der er lukket for kommentarer.