Beyond Rangoon (1995) og Aung Suu Kyi

beyond_rangoonopt.jpg

Den her film var på fjernsynet forleden på DR2, hvor de havde tema om Burma (genudsendes 2. marts). Det var rystende og gribende. Både filmen, som bygger på en sand historie og efterfølgende dokumentar om Aung San Suu Kyi. . Helt utroligt, hvad denne fantastiske kvinde har stået igennem. Hun er en sand heltinde, helt på linie med Nelson Mandela, som hun iøvrigt beundre meget. Der er også en gruppe på Facebook, for befrielse af hende. Jeg ledte netop efter en sådan efter at have set både film og dokumentar.aung-san-suu-kyiopt.jpg

Men filmen….

Den handler om Laura Bowman (Patricia Arquette), der prøver at samle sit liv op, efter hendes mand og søn, er blevet myrdet. Hun tager til Burma, og bliver hvirvlet ind i oprøret der i 1988. Hun mister sit pas og støder tilfældigt ind i studenter, der kæmper for demokrati. Hun og deres leder U Auang Ko, rejser gennem Burma, mens de blive videner til det frygtelige og blodige undertrykkende diktatur og prøver at flygte til Thailand. Filmen er for størstedelen optaget i Malaysia og er baseret på en sand historie.

4 thoughts on “Beyond Rangoon (1995) og Aung Suu Kyi

Der er lukket for kommentarer.