Fodnus, Finish og banen

img_8082opt.jpg

img_8098opt.jpg

Det var som altid en dejlig dag i stalden igår. Det er lidt sjovt, når jeg sådan skriver det, for det føles altid som meget længere, jeg har været væk 🙂 Men pyt med det, jeg skal fortælle, hvordan dagen gik igår.

Da jeg kom mødte jeg Rum på parkeringspladsen. Vi fulgtes ned. Der var de ved at sadle op til 2. lot, så jeg hjalp med at få dem afsted, kaffen blev sat over etc. og alt det sædvanlige. Jeg fik ordnet Lights fødder, som trængte. Han har hvide fusser som Finish, og de er mere bøvlede. Hvorfor det er sådan ved jeg ikke, men faktum er at heste med hvide sokker som regel har sartere hove. Han har også været på landet, og har derfor også mug, så det fik jeg også smurt. Lights er meget lidt imponeret over mine fodnusseevner. Han gider det ganske enkelt ikke, og er ikke ligesom Finish, der når han lige har luret den, så nærmest står og sover. Lights vil helt tydeligt helst være fri. Han sparker ikke, men han kan godt finde på at hive hoven til sig, når han nu synes, at det er nok. Og det er jo sjældent, jeg så er enig. For var jeg færdig havde jeg jo sluppet 😀 Men vi finder ud af det, og han fik ordnet fødder. Dog lige med en indlagt pause, hvor jeg var med Hanne på banen. Første gang lykkedes det mig selvfølgelig at glemme kikkerten, men anden gang, hvor de her fotos er taget, lykkedes det, og Hanne fik også glæde af den. Det er sjovt at komme ned på banen og kigge. Øverst er det Marianne på Dylan, som vi mødte og som rundt banen havde mødt Søs på Vida Nova. Hverken Vida el. Dylan er tilhængere af det der med at gå langsomt, så både Marianne og Søs havde hænderne fulde….

img_8087opt.jpg
Stella på Lady Hjort nede på banen

Da jeg kom tilbage ordnede jeg fødderne færdig på Lights, og jeg striglede Louise og gjorde hende klar til Stella. Gav hende bandager på, da de kom hjem fra banen, og stod vagt. Louise kan nemlig sagtens stå bundet og alligevel pille bandager af!!! Jeg havde bundet hende op da jeg havde givet hende dem på. Men ak og ve, den kom jeg sandelig til at lægge om og så stod jeg vagt. Det var lidt af en opgave at strigle hende igår. Hun havde så meget energi, at hun straks måtte begynde motionen, selvom hun var bundet op!!! Så alt strigling forgik i løb nærmest. Jeg prøvede selvfølgelig at få hende til at stå stille. Men de dage, hvor hun er så mange sækker lopper, kan man godt opgive. Og så fik hun en sjov ide om, at jeg ikke måtte børste hendes hale. Jeg kan også været stædig, så senere fik jeg den nu børstet lidt og pillet halmen ud af den. Mine formodninger om, at hun var højeksplosiv, holdt helt stik!! Hun nåede kun lige ud i gården før hun begyndte på narrestreger…. Men heldigvis fik det hurtigt en ende.

img_8094opt.jpg

img_8095opt.jpgStella igen, og her på “krudtbomben”, der var en af slagsen. De her fotos er lige taget, så begyndte hun at lave narrestreger og blive til en gyngehest. Det fremgår også her, at hun ikke har tid til at stå der, men vil afsted

Hvad med Finish spørger du nok. Og ja hvad med Finish. Ham var Lena ude på, og jeg hjalp også hende med at komme afsted. Da Finish kom hjem var han svedt, og lignede i høj grad en puddelhund. Han skulle jo tørre først, så han kom sidst i programmet. Så da Stella og Maria red sidste lot, begyndte jeg på Finish. Børste først. Det adstedkommer på grund af fældningen en sky af hår – og jeg havde hår allevegne. Men det kan jo ikke nytte at brokke sig, det skal jo gøres.
Fødderne skulle også ordnes, og det blev de. Alt det her gamle salve skulle vaskes af. Så jeg allierede mig med Rum, som stadig var der, og han holdt og jeg vaskede. Intet problem i det, når først lige Finish fandt ud af, hvad jeg skulle. Så han blev så fin så fin og fik selvfølgelig smurt både ben og fødder, for til sidst at blive puttet behørrigt med dækkener og det hele. Så fin var han, da jeg forlod stalden…