At ride stormen af…

Det kan jo gøres på flere måder, og have flere betydninger. Først for er tanken på den helt fysiske storm udenfor. Den rides af under dynen, med masser af te, Harry Potter, fjernsyn og hygge generelt. Jeg er træt! Så det gør mig ikke spor at vejret giver mig alt mulig god undskyldning for netop den slags aktiviteter, eller mangel på samme. Imorgen har jeg formentlig samlet så meget energi, at jeg kan tage mig sammen til at tage op og se en sød veninde ride stævne. Vi ser og tager det i etaper.

En anden slags storm om man vil er mig og mit fordømte helbred. Det går bedre end længe, men derfor stadig ikke godt. Og jeg synes, at når jeg lige har tacklet en ting, så kan jeg som regel starte på noget andet. Sådan er det bare at være mig, og har altid været. Men nej jeg vænner mig ikke. Lige nu undre jeg mig, for jeg har gennemgået masser af undersøgelser for gigt, og de viste ingenting, men jeg gad nok vide, hvorfor mine led så hæver og er stive og ømme på mine hænder! Men okay, undersøgelserne var ingen garnti for ingen gigt – og nej det tror jeg på, og ondt gør de, og især den højre. Men et et er sikkert, skal jeg til flere reaumatologer, bliver det ikke “hende fra helvede” jeg var til sidst, for det var dog skrækkeligt – men der er formentlig også andre end hende. Og ja jeg kan rende, men uagtet er der jo ikke meget at stille op udover smertestillende, og dem spiser jeg jo allerede nogengange. Det kunne være værre, men det er jo så det jeg er bange for, at det bliver.

Nå, men nu vil jeg nyde stomen under dynen, og se frem til – måske en ridetur mere på onsdag… 😉

7 thoughts on “At ride stormen af…

 1. Søren – Jeg har fået en knogle scintigrati, som er en slags scanning allerede. Men tak for opfølgning.

  Jane – Tak for anbefalingen. Hvis og når jeg får brug for en reumatolog igen, vil jeg huske dit Geni. Jeg har iøvrigt også sendt dig en mail. 🙂

 2. Hej Deborah!
  Ka’ du huske da jeg i FØRSTE gæt ramte plet hvor du havde været.
  UHA!
  Speciallæger kan man selv vælge, og jeg har da også været hos adskillige “herude”, den ene værre end den anden.
  Men jeg kan anbefale “jordens bedste”. Det var én jeg tilfældigt blev sendt til af sygesikringen hos TRYG. Det var højsommer, og jeg ku’ ikke være nogen steder for smerter i ryggen. For ca. 4-5 år siden styrtede jeg med en hest, tilbragte 10 dage på hospital med brækket rygsøjle imellem 6. og 7. ryghvirvel.
  De sidste par år havde jeg ikke mærket så store smerter, men mere træthed over ryggen.
  Men på en tur i Dubai sidste marts gled jeg, da jeg skulle ud af jacusien og hen til hårtørreren. Det smukke marmorgulv var åbenbart blevet BONET.
  Som Bambi på isen lå jeg og ku’ ikke komme op. Min mand kom styrtende og fik hevet mig op, og det skortede ikke på gloser så som ALTID at være klodset o.s.v. Men vi sku’ møde de andre fra Hesteejerforeningen, så jeg slugte nogle piller og skyndte mig videre. Næste dag var jeg sort og blå, og nede ved poolen skortede det ikke på vittigheder, men selvfølgelig også på ægte omsorg.
  Turen hjem over Amsterdam var et MARIDT. Vi havde fået de bagerste sæder som ikke kunne slås tilbage. Det kunne hans der sad foran mig imidlertid, så jeg sad i 7 timer i “den dobbelte klemsaks”. Og var mere levende end død ved ankomsten til Cph. Jeg gik bøjet som en heks.
  Næste dag blev jeg via sygesikringen henvist til én i København som var rigtig fin. Han sendte mig omgående til scanning og røntgen, men glemte at fortælle, at han næste dag tog 5 uger til USA på ferie hvor han var uddannet. Dagen derefter blev jeg sendt til de to i Charll. hvor jeg aldrig sætter mine ben mere.
  Da jeg nægtede at tro på at der ikke var flere rheumatologer som IKKE havde sommerferie øst for Storebælt, fandt de én på Værløse Torv. Han var specialist for Team Danmark, og sammen med klinikken var der også et genoptræningscenter.
  Det er nok den BEDSTE læge jeg nogensinde har haft. Han havde tid til at lytte, tid til at analysere scanningerne og røntgen, men mest af alt han LYTTEDE. Det var ikke bare ud af vagten i en fart. Han var reserveret, men utrolig behagelig.
  Han fandt ud af, at der foruden problemer omkring stedet hvor ryggen var brækket, også var 4 diskusprolapser, de 2 over lænden, så havde mit bækken forskubbet sig da jeg gled på badeværesegulvet, så der var kommet nerver i klemme imellem bækkenet og hoften. En bækkenledsforvridning. Så fik jeg nogle blokader samt blev henvist til knogleskinnografi på Skodsborg, (som heldigvis viste at mine knogler var 25% stærkere end på en normal kvinde på min alder.) Efter endnu et par blokader DANSEDE jeg ned ad trapperne, med en henvisning til fysioterapi plus stærke formaninger om at tabe mig. Jeg begyndte hos fysioterapeut i Jægerborg Allé over Irma, og det var noget der gav pote. Desuden Weight Watchers. Men ved et uheld på Jägersro Galopbane så jeg ikke et lille trappetrin da jeg i fuldstændig ekstase så min hest Thai 11. passere den ene efter den anden i flyvende fart, ja, gå som død og helvede så jeg skvattede (klodset – JA) og brækkede hånden. Så måtte fysioterapien vente til hånden var helet, og naturligvis kom smerterne igen.
  I løbet af en ½ time sad jeg i bilen til Værløse Torv 11. og den vidunderlige rheumatolog PIERRE SUDELOWSKY. Bedre findes ikke. Jeg dansede hjem igen. Han advarede dog om ikke at få for mange af dem på grund af bivirkninger, men siden 12. november har jeg intet mærket.
  7-9-13

  Så prøv du at ringe til dette behagelige GENI, så skal du hurtigt komme på rette køl igen.
  Hilsen
  Jane

 3. Korrekt at der er meget jeg ikke ved. Foreslog det fordi jeg kender to der er blevet hjulpet i hænderne v.h.a. MR-scanning af nakken.
  Håber det bedste for dit helbred.

 4. Helle K. – Ja, men jeg er blevet undersøgt så meget, at jeg ikke gider rende mere. De sidste mange år har været et rend til og fra hospitaler og til og fra læger og speciallæger, og jeg er mere end træt af det. Så foreløbig får det lov at ligge.

  Anne O’Manne – Nej det er såmænd ikke så slemt igen, men det der er irriterende er læger, der tror, man siger, man har ondt for sjov. Også derfor jeg ikke gider rende mere.

  Søren – Øh, jeg ved ikke, lige hvorfor du tror, at en neurolog skulle hjælpe. Der er meget, du ikke ved, men uanset har jeg svært ved at se det. Men jeg skal ikke rende om mere lige nu. Men tak for forslaget. Men hvis jeg på nogen måde troede, at det ville hjælpe på noget som helst, så ville jeg bede om det, og sikkert også få.

 5. For søren hvor føler jeg med dig – det er så frustrerende at løbe fra den ene til den anden. Jeg er også blevet undersøgt for gigt et utal af gange, mine led hæver og er stive og gør ondt – lægerne var sikre på i flere år, at jeg havde en bindevævssygdom, en af dem satte endda navn på, men når blodprøverne ikke viser noget, så er det ikke gigt. Jeg kender selv en kvinde som blev undersøgt i 7 år før de viste noget, så hvem ved… Jeg har også mødt “hende fra helvede” 🙂

Der er lukket for kommentarer.