Ikke kun Patrick kæmper

patrick_swayze_opt.jpg

Forlydender om at Patrick Swayze har kræft i bugspytkirtlen og formentlig er ret syg, var triste nyheder. Meget. Dels fordi han er en fantastisk dejlig mand på det hvide lærred, som jeg altid nyder, og han den vej rundt selvfølgelig vil blive savnet meget, skulle han tabe sin kamp. Lad os endelig håbe, at han ikke gør. Når det er sagt bringer det jo tankerne hen på sygdommen generelt, og dem som kæmper med den nu, dem der har kæmpet, og dem som vandt og også dem, der tabte….uha, der er efterhånden mange sådan både tæt på og lidt længere ude, og dog så ikke så langt. Hvis du tænker efter, så kender du rigtig mange. Min liste er lang…længere end nævnt her, men det er sådan de nærmeste.

Min mormor, men hun blev 86
Min veninde, der blev 43
Et vennepar til mor og far med få års mellemrum
– jeg husker ikke deres alder, men de havde da levet deres liv
En god vens mor – som døde et år efter min mor

Også p.t. er der sådan rundt mig folk der kæmper:

En venindes mand – han responderer dog fantastisk på behandlingen
En tidligere kollega – det ser sort ud
En familiemedlem i samme situation
En venindes veninde, kæmper – jeg håber det går godt, men frygter det værste
Min samme veninde, har en anden veninde, der har været ramt op til flere gange, og mirakuløst har overlevet

Og også i blogland hører man historier om den frygtelige sygdom. Heldigvis går det også godt nogengange, og det har jeg en veninde, der er et smukt eksempel på. Men jeg må indrømmer, der er ikke meget andet, jeg frygter som at skulle blive ramt af denne så grusomme sygdom. Uha. Og år jeg så tænker på, hvordan mange af dem har lidt og stadig lider, så er mine skavanker ingenting – vi skal nyde hver dag. Lad os bede til, at dem som kæmper, kommer sig – deriblandt dejlige Patrick….som i parantes bemærket, er næsten nøjjagtigt 10 år ældre end jeg. Han har fødselsdag 4 dage efter mig, og er så født 10 år før…

2 thoughts on “Ikke kun Patrick kæmper

  1. Perle – Jeg ved snart ikke, hvad der er værst, men at den er slem, det er helt sikker. En veninde døde af æggestokkræft, som også er en af de værste…

    Kræft er en fæl sygdom, ingen tvivl om det! 🙁

  2. Det var præcis denne kræftform min gode kollega døde af i december. Den mest agressive og den med dårligst statistik. Højst 1 % lever i 5 år. Størstedelen dør inden for 6 måneder efter det konstateres 🙁

    Kræft er bare så urimligt.

Der er lukket for kommentarer.