Helt tilfældig vold endt med dødsfald

Tænk engang, at være de stakkels forældre, til den 16-årige, der nu er død af sine kvæstelser. Han gik lige så pænt og passede sin avisrute, og ender med at dø af det. Hvor er vi snart henne.

Mon det her får politikere til at vågne og indse at sødsuppepædagogik og dårligt et rap over fingrene for vold, drab og andre ting, ikke er vejen frem? Og at den kriminelle lavalder kunne sænkes? Jeg ved det ikke, og muligt at strengere straffe ikke løser om folk vedbliver at være kriminelle. Men hvad med bare at accepterer, at nogen aldrig bliver andet, og er udenfor pædagoisk rækkevidde og når de først er røget i systemet, er det jo bevist, at uanset, gode intentioner så ender langt de fleste lige nøjagtig tilbage igen.

I det mindste ville strengere straffe give de stakkels ofre og deres familie en form for retfærdighedsfølese. Som det er, må de føle sig til grin. Hvor er det synd.

4 thoughts on “Helt tilfældig vold endt med dødsfald

 1. Leif – Det har du da helt ret i, men der er altså forældre, der aldrig skulle have haft børn, som får. De formår jo ikke, at give de her børn noget der bare minder om værdier og regler, og så sidder vi med balladen. Det er da en selvfølgelighed at forældre skal indpode de ting for mig og dig, men det lader ikke til at være generelt!! 😕

  Perle – Du kan tro, jeg forstår dig. Jeg har ingen børn, men når sådan noget sker, tænker jeg et sted, at jeg er glad for det.

  M – Ja, det er helt forfærdeligt.

 2. :(( Det er så sørgeligt, det er mit avisbud. Har som barn haft den rute han delte aviser ud på da han blev slået ihjel.
  Cyklede forbi stedet i dag, der stod sørgende mennesker midt i et blomster hav.

  Hvor er det forfærdeligt

 3. Det er så trist og helt urimeligt/forfærdeligt for hans pårørende. Denne meningsløse vold er skræmmende, men jeg kender ikke de gylde ord for løsningen af den.

  Tænker selv på, at en dag, sikkert inden for de næste par år, så skal mine døtre til at færdes i bylivet/nattelivet. Det kan dælme godt skræmme mig.

  Man kan ikke føle sig sikker på noget tidspunkt 😮

 4. Jeg tror bare ikke, at løsningen er strengere straffe og mere politi. Det kan måske dæmme lidt op for nogle af episoderne, men i bund og grund tror jeg, at det drejer sig om, at nutidens forældre skal tage mere ansvar for at opdrage vores børn til at afstå fra enhver form for vold. Groft sagt gælder det om, at få det ind med modermælken, at vold er utjekket og taberens sprog.

  Læs eventuelt mit eget blogindlæg om emnet:

  http://leifcarlsen.wordpress.com/2008/03/20/nej-til-vold/

  Og så vil jeg gerne opfordre til, at Facebook brugere tilslutter sig gruppen “Nej til vold uanset karakter!”:

  http://www.facebook.com/group.php?gid=12396854133

Der er lukket for kommentarer.