Endnu en stjerne slukket

heston_oscar_gallery__.jpg
Charlston Heston med sin Oscar (“Best Actor in a Leading Role”) for sin rolle i filmen Ben Hur (1959) Filmen modtog iøvrigt 11 af slagsen. Kun senere mestret af filmen “Titanic

heston_2rifle_gallery__.jpgFilmelegenden Charlston Heston er død 84 år (1924 – 2008) gammel. Jeg bliver så trist hver gang en af de store stjerne slukkes. Min spirende filminteresse, startede jo netop med film af disse så strålende stjerner. Begrebet Filmstjerne/legender bliver aldrig mere det samme efter de sidste af disse store, store ikoner forsvinder. Det er en æra, der er væk for altid, og for mig er indbegrebet af Hollywood. Og ja, jeg er et gammelt fjols, der savner den tid, hvor der var rigtige filmstjerner til. Til trods for, at jeg dårligt var til der.

Nu er en af de sidste rigtig store forsvundet – en Ben Hur, en Moses o.s.v. store, store roller til en fantastisk skuespiller og helt bogstaveligt, meget stor mand – Charlston Heston (født John Charles Carter) var i sine velmagtsdage 1.91 m høj. Han efterlader sin hustru Lydia og en søn og en datter. Han selv synes, han har haft et godt liv og er citeret for at sige:

I have lived such a wonderful life. I’ve lived enough for two people

Og så kan man jo egentlig ikke forlange mere. Charlston Heston har skrevet en selvbiografi “Into the Arena” (kan lånes på bibliotket) og var involveret i menneskerettigheder længe før, det blev “moderne”. Han er ofte blevet kritiseret for sit engagement i NRA – National Riffle Association, som også skriver om han dødsfald. Du kan læse “Trivia” om CH her.

heston_wife1963_gallery_.jpg
Charlston Heston med hustruen Lydia

2 thoughts on “Endnu en stjerne slukket

  1. Han var en stor mand, både hvad angår film og hans kamp for frihed. Han vil leve videre i mange år i vores bevisthed.

Der er lukket for kommentarer.