Nu vi er ved det….

Foie gras betyder fedtlever og er en sygdom, der brutalt påføres gæs og ænder fordi man tvangsfodrer dem, så leveren kan vokse op til 7 gange normal størrelse.
Dyrene er fikserede i små bure, hvor kun hals og hoved stikker ud. Et fodringsrør presses 3-8 gange dagligt direkte ned i mavesækken, hvorefter der blæses 4-500 g fedtholdigt foder i dyret.
Dyrene påføres en sygelig tilstand og lider under skader på spiserør, næb, vinger og ikke mindst leveren.

I Danmark er tvangsfodring forbudt ifølge dyreværnsloven, da det betragtes som dyremishandling. Men det er ikke forbudt at importere produkter, der er fremstillet ved brug af tvangsfodring som f.eks. foie gras. Det er op til det enkelte menneskes etik og moral, om man vil støtte dyremishandlingen.

Dyrenes Venner opfordrer forbrugere og forhandlere til ikke at støtte denne barbariske produktionsmetode. Hvis du ser Foie Gras på menukortet, så gør opmærksom på, at du ikke støtter dette, og ønsker restauranten tager det af sit kort.

Roger Moore:

“Foie gras er en sygdom
– ikke en delikatesse”

6 thoughts on “Nu vi er ved det….

  1. Therese – Du skal selvfølgelig gøre, hvad du synes, men jeg finder det stadig dybt forkert. Og hvordan vil du skelne – du skal ikke fortælle mig, at dem som sælger “rigtig” Foie Gras, lavet på gammeldags manér fortæller det. På menukortet står jo kun Foie Gras.

  2. Ok, har lige læst min kommentar. Der er ikke “En del” der er faktisk kun nogle få.
    Gæssene er stadig tvangsfodret – men på en fritgående måde. Ugerne inden slagtning, får de lov til at æde så meget majs de vil, og det er MEGET sådan nogle gæs kan fylde sig med. Så de bliver ikke stopfodret med en slange, men etikken kan naturligvis stadig diskuteres.

  3. Der ér en del restaruranter der ikke bruger foie gras fra tvangsfodrede gæs. Så man kan spørge på restauranten, når man bestiller 🙂 For jeg er en af dem der elsker “den dyre leverpostej”.

  4. Ja, det er en uvane og bør stoppes. Og det bliver det sikkert osse efterhånden som folk opdager at man KAN få gåselever produkter som er fremstillet af naturlig gåselever.

    Hvis man da i det hele tager kan lide det…

    Knus!

Der er lukket for kommentarer.