Everest – Alt for at nå toppen

everest_north_face_towardop.jpg

Jeg har snart set mange afsnit af Discovery Channel’s udsendelser om flere hold af bjergbestigeres kamp for at nå toppen af Mount Everest. Blandt dem faktisk en ung dansk fyr Mogen Jensen, der vil prøve at nå toppen uden ilt, til trods for, at han lider af svær astma. Det kan jeg så afsløre ikke lykkes. Du kan læse om deltagerne her.

Hver gang jeg ser en af de her udsendelser, undre jeg mig over, hvad der driver de her mennesker. De sætter i højeste grad livet på spil, men det lader ikke til, at det rigtigt siver ind hos dem før de næsten “hænger i neglene” og selvom de møder op til flere lig på deres vej.
Nu er det helt urealistisk at tro, at jeg kunne, men intet i denne verden fik mig op på noget bjerg i sne og kulde og meget mere. Men det er facinerende at se deres kamp, det må jeg indrømme. Ikke mindst den kyndige ekspeditionsleder Russel Brice, er helt fantastisk. Hvis du får mulighed, så se udsendelsen, når den kommer igen næste gang.

3 thoughts on “Everest – Alt for at nå toppen

  1. Anette – Ja, det må da også være en fed fornemmelse, når man når derop, intet om det. Men for mig ville det aldrig kunne opveje alle trængslerne og kulde etc. 😕

  2. Jeg har også set et af programmerne om Everest og blev også meget facineret af hvad der mon driver de mænd mod toppen, på trods af alle de pinsler og lidelser de ska igennem. Med livet som indsats.

    Det må være sandt når de siger, at det er det hele værd, når de når toppen 🙂

Der er lukket for kommentarer.