“Helt tilfældigt”?

I forhold til mit slankeprojekt, så så jeg “helt tilfældigt” Dr. Phil igår. Det handlede om Nytårsfortsætter. Ikke kun om at tabe sig, men alle mulige mål, man sætter sig. Og opskriften på at holde sine fortsætter ifølge Dr. Phil, er 7 punkter.

Vær konkret

Det skal kunne måles

Der skal være en tidsfrist

Det skal kunne kontrolleres

Det skal programmeres ind i din livsstil

Tag små skridt

Der skal være en konsekvens

En anden ting, der blev sagt, som virkelig slog mig var, at det handler IKKE om viljestyrke. Den svinger, og hvis man vil opnå mål (ligemeget hvilke) skal man være vedholdende og konstant, så man er nødt til at se stort på viljestyrke, og så beslutte sig for, at nu skal det være sådan. Det slog mig bare, for sådan har jeg ikke tænkt på det før.

Det er ihvertfald ved at gå op for mig, hvad jeg har gjort galt. Ligeledes kan det ikke nytte at have undtagelsers, undtagelser hele tiden. Selvfølgelig kan man spise lidt ekstra points engang imellem, men der skal holdes nøje øje med det. Det gjorde jeg jo ikke, og fandt hele tiden på undskyldninger for at lave undtagelser. Den går ikke. Slut med at lukke øjenene for, at ALT skal der stås til regnskab for. Ny stil, det er nødvendigt og resultatet i den anden ende, kan jeg næsten ikke vente på…, men som skrevet ovenfor – små skridt, en dag ad gangen, et kilo ad gangen. og små delmål. Det er rart sådan at finde inspiration, både i sig selv og andre steder…

8 thoughts on ““Helt tilfældigt”?

 1. Anita – Jeg kan godt forstå, at du siger, som du gør, og det var også lige først, det der slog mig. Det må vist lige undersøges nærmere. Det var lidt i farten, så jeg kan have fanget lidt forkert, el. han har måske udtrykt sig dårligt. Lad mig lige vende tilbage omkring det.

  Men uanset, tak for de gode ønsker, det går strålende – so far! Fingers crossed 🙂

 2. Deborah – jeg kan sagtens følge hans holdninger til vægttab, men jeg kan stadig ikke se, hvordan viljestyrken ikke skulle være tilstede. Enten så vrøvler han eller også er der noget, som mangler et sted.

  Hvis jeg skal kunne committe mig til en slagplan, vil jeg da mene, at jeg skal have en god portion viljestyrke for at kunne gøre det. Og når min viljestyrke så svinger, så er det netop, at risikoen for at bryde planen er tilstede – uanset, hvor meget jeg committer mig eller ej.

  Viljestyrke – det ligger næsten i ordet. Vilje+styrke. Man skal VILLE sit vægttab og have STYRKEN til at holde på den vilje. Når det så skrider, så kan man risikere at være på den.

  Nå, det var lige et lille ordspil her fra formiddagen. Uanset hvad, så håber jeg, det kommer til at gå godt for dig 🙂

 3. Anita – Det skal man vel også til en vis grad have. Viljestyrke. Hans pointe var, som jeg forstod det, at det handler mere om, at have en RIGTIG god strategi/plan, som man 300% beslutter sig for at holde, uanset, om ens viljestyrke svinger. Altså at man i den grad skal kommitte sig til at følge planen. Og der tror jeg så, han har lidt ret, at det er godt, at lægge en plan i detaljer. Derudover skal der jo netop OGSÃ… arbejdes med de årsager, der kan ligge bag, og så skal man jo blive ved at tænke lidt over vægten, når man har tabt sig og spise fornuftigt. Du kan se, hvad Dr. Phil siger om vægttab her. Bogen er iøvrigt en, der skal på min ønskeseddel 😉 Jeg har haft lånt den på biblioteket, og den er god! Jeg kan varmt anbefale!

  Holme – Den vil jeg bestemt også gerne læse, når det er, det når dertil!

  Iøvrigt undskyld, at jeg var så længe om at svare, men jeg vil hellere vente, og så svare ordentligt! 🙂

 4. Vent et lille års tid, så udkommer min bog om værktøjer til personlig planlægning 🙂

 5. Jo, det har han Therese. Den handler om at fjerne årsagen til overvægten, fremfor at være en direkte slankekur og deri har han jo fuldstændig ret – efter min mening 🙂

 6. Jeg forstår ikke budskabet med, at man IKKE skal have viljestyrke. HVad skal man så, hvis man skal overholde den liste af punkter?

  Man skal vel have viljestyrke, hvis man ikke skal overskride punkterne og ikke mindst skal man have viljestyrke til at droppe undtagelserne i den kur, man nu er på eller…?

  Ekstra Bladet punkterer iøvrigt diverse slankebøger og metoder i dagens avis 😉

Der er lukket for kommentarer.