A pros pos debatten om Dyrepoliti

img_7633opt.jpg

Forleden skulle jeg hjem fra stalden. Jeg havde bilen, og kommer kørende af Holmegaardsvej, som ligger op af Odrup Kirkegård. På det stykke, der støder op til Kirkegården, står der også lysmaster, og til en af dem, står bundet en hund, sådan fuldstændig umotiveret. Jeg reagerede promte, og holdt ind til siden, og ringede til ordensmagten (Helsingør Polilti). De var ude i mange “søforklaringer”, om jeg var sikker på, den her hund var efterladt og meget mere. Når man kender området og kender lidt til hunde, var det helt tydeligt, at den her hund var efterladt. Mens jeg har dem i røret, er der nogen, der går over til hunden. En ung mand og en dame fra husene overfor. Deres hunde er naturligt helt oppe og køre, fordi den her hund står og gør, og de bekræfter, at den ihvertfald har stået der ½ time. De giver mig ret – den er klart efterladt.

Pointen var, at ordensmagten jo ikke lige havde mandskab til at sende en vogn!!! Og mente, at vi skulle tage den med os! Jeg kan under ingen omstændigheder, selvom jeg ville. Dels har jeg en kat, og dels må jeg slet ikke have hund. Jeg måtte selvfølgelig godt have en på besøg, og havde jeg ikke haft Garbo, havde jeg da nok også gjort. Hvorom alting er, så ville der gå ihvertfald en time, før de kunne bare så meget som overveje, at komme. Det endte med, at den unge mand ville tage hunden med sig ind til sig selv, men da jeg kørte så det ikke ud til at falde i særlig god jord hos familiens egen hund, så hvad der skete ved jeg ikke. Damen skulle køre til sin gamle far på hospitalet, hvorfor hun heller ikke kunne tage den.

Hvis vi havde haft det Dyreværnspoliti, som mange ønsker sig, og mener er den eneste rigtige løsning, havde der slet ikke været noget problem, hvem der skulle tage den! Iøvrigt tror jeg, jeg blev stillet om 3 gange, inden jeg fik et menneske i røret. Det er bare ikke godt nok, og det lyder ikke som om, der er faste regler på området overhovedet. Det kan ikke være meningen, at de lidende dyr og os som prøver at hjælpe, er fuldstændig på herrens mark! Altså et Dyrepoliti nu! Og så skal straffen for dyreplageri iøvrigt skærpes!

Du kan læse mere om debatten omkring Dyrepoliti her:

Artikel på TV2’s: Vi med hund

Artikel i Nyhedsavisen

Hjemmesiden Dyrepoliti

Artikel i Jyllandsposten

Nu fik denne her historie en lykkelig slutning, så vidt det kunne oplyses af damen overfor’s bror, så blev ejeren af denne faktisk fundet. Den var løbet fra hende og nogen havde bundet den der. Guskelov for det! Men det andet scenarie, er ikke spor urealistisk. Det sker ofte. Sørg for, at der er nogen til at hjælpe disse stakkels væsner, når deres ubetænksomme ejere svigter. Og sidst men ikke mindst, prøv at påvirke dine omgivelser, til at følge helt almindelig sund fornuft, og tænke sig godt om, INDEN de anskaffer sig et dyr, og er klar over, hvad det indebærer af ansvar, både følslesmæssigt, men også økonomisk. Og magter de ikke opgaven, så sørg for at skille dig af med dit kæledyr på en forsvarlig måde. Og lad være at efterlade din hund, kat, kanin m.m. på Kirkegaarde og andre steder!!

10 thoughts on “A pros pos debatten om Dyrepoliti

 1. Pingback: Deborah’s » Blog-arkiv » Sådan gør du: Syge og efterladte dyr!

 2. Jeg synes, helt seriøst, at du skal kode dyrehospitalets telefonnummer ind på din mobil. Så har du det bedste redskab lige ved hånden, hvis du en anden gang skulle stå i samme situation.

 3. Kære Begge – Nej det har I sådan set ret i. Det er et fantastisk hårdt job, både fysisk og psykisk, som burde aflønnes bedre. Den eneste grund, jeg lige kunne se til, at nogen skulle ønske jobbet som Dyrepoliti er at dyrene som regel er mere taknemmelige at have med at gøre 😉 Jeg er også glad for at kræet fandt sine ejere.

  Lige en ekstra historie på den konto. En hesteveninde i stalden fortalte, at hun forleden var blevet vækket af en ung mand, der var helt ude af den. Der stod 2 ponyer bundet til busstoppestedet 😮 Hun kunne så kende dem fra Fortunens Ponyudlejning, hvor nogen har taget dem i en indhegning, og gået med dem, for så at efterlade dem der. Det stod ned i tove! Nu er der kommet lås på indhegningen. Folk er da syge i hovedet 🙁

 4. Med den aflønning politiet har, kan jeg ikke forestille mig at det vil være en større gulerod at være dyrepoliti.

  Jeg gir’ Anita ret i at politiet burde ha’ givet et nummer på nærmeste internat.
  Godt at kræet fandt sine ejere 🙂

 5. De svigter, fordi der vitterligt ikke er nogen som gider at være politimand i dagens Danmark og det forstår jeg saftsusemig godt!

  Et, tiltider, utaknemmeligt og sindssygt hårdt job til en røvsyg lorteløn (pardon my french) og danskere der snart ikke laver andet, end at brokke sig over dem og det de gør.

  Seføli er der brodne kar imellem, helt sikkert, men idag handler sortsynet også om de politimænd, der gør deres arbejde godt. De _har_ bare kun to hænder, hver mand, og så er de nødt til at prioritere opgaverne.

  Gad vide, om der er nogen som har lyst til at være Dyrepoliti? Det ser ikke for godt ud, synes jeg…

 6. Anita – Det er jo netop derfor at et Dyrepoliti ville være super, for så er der ingen tvivl, og de skulle så i givet fald komme og hente dyret og tage det til dyreinterenat og dyrlæge, som man gør i England og USA. Her var problemet at Politmanden i den anden ende ikke vidste, hvad han skulle gribe og gøre i, og ingen ordentlig besked kunne skaffe. Men ja man kan altid forsøge at gøre noget, og som du siger, det gjorde vi, og det var godt det løste sig.

  Et er jo så, at de ikke har mandskab til at køre ud til noget sådant. Hvad hvis det var børn der havde fundet hunden, el. ældre mennesker, der ikke har mulighed for at transporterer sig. Jeg kunne lige så let være kommet på cykel, og hvordan hulen skulle jeg så komme nogen steder med hunden. Nogen kan måske synes, at dette er en mindre ting, men de svigter jo også i langt, langt alvorligere sager. Som jeg ser det skal de slet ikke svigte, når nogen beder om deres hjælp indenfor rimeligheden. Og det synes jeg så bestemt noget sådant er sålænge ingen vil lave systemet bedre.

 7. Deborah – jeg kan udmærket forstå, at Politiet ikke har kapacitet til at afhente forladte hunde, for vi vil jo også gerne have dem til at tage vores øvrige anmeldelser seriøst, men så kunne de have givet Jer nummeret til et dyrehospital/kennel/værn/you-name-it. I kunne have bedt dem om at skaffe nummeret til Jer, da det var dem, som sad ved computere med mulighed for at slå op på Krak.

  Jeg har selv stået i den situation du nævner dér og selvfølgelig ville politiet da heller ikke komme og hente den. Jeg skulle selv aflevere kræet på stationen og selvom jeg ikke gider at have ildelugtende (og det VAR den virkelig!) dyr i min bil, så var det jo den eneste løsning jeg havde. Jeg ville ikke lade dyret stå og ikke vide, hvornår den igen fik mad og drikke.

  Det samme skete, da jeg fandt nogle hunde i en skov. Samme procedure gentog sig, men denne gang tog politiet sig af dem, da det var jagthunde. I det føromtalte tilfælde, fik jeg nummeret til dyrehospitalet, som så tog affære.

  Der er altid noget man kan gøre og det mener jeg helt klart også, man skal. Det ER jo netop vores opgave at hjælpe, hvor vi kan. Både mht. mennesker og dyr. Som BS så klogt sagde i avisen forleden, så skal vi lade være med at tørre ansvaret af gang på gang (nogle vender endda den anden kind til – prøv at forestil dig, hvor mange der bare har passeret den hund uden at tage affære) og så bare regne med, at det tager de andre sig af.

  I Jeres tilfælde var det så ualmindelig heldigt, at der kunne gøres noget og det var dælme godt.

 8. Anita – Efter politireformen, er det jo ikke til at vide, hvor der er nogen. Derudover, var det ikke en løsning, der overhovedet var inde over. Det var ikke “en tilfældig” hund, det var en forladt hund, som jeg har prøvet at forklare, og ikke en tilfældig lygtepæl. Ja jeg er HELT sikker på, hvad ordensmagten sagde til mig og til damen også!! Vi tog den jo heller ikke bare med. Det var jo ligesom derfor vi rådførte os med politiet, og de tjekkede at ingen manglede den i stystemet. Nærmeste station er ret så langt væk., hvis ellers man kunne det. Den kunne ikke være i min bil, damen skulle gå og den unge mand på arbejde, og så synes jeg iøvrigt ikke, det var vores opgave, men det Dyrepoliti, som ikke eksisterer. Politiets forslag var at vi bare skulle lade hunden stå mindst en time mere, til det passede dem at dukke op. Og det kunne vi ikke, hvorfor de tog den med ind. Jeg ved ikke, hvorfor du tillægger os, der prøvede at hjælpe de værst mulige motiver, for det havde vi bestemt ikke!!

 9. Er du HELT sikker på, at ordensmagten ikke har ment, at I skulle tage den med Jer til Politistationen? Jeg kan da ikke forestille mig, at man bare sådan uden videre må tage en tilfældig hund med sig hjem, bare fordi den står bundet til en lygtepæl. Hvilket der er mange hunde der gør.

  Jeg kan iøvrigt slet ikke forstå, hvorfor ingen af Jer tog hunden med til nærmeste station!?

Der er lukket for kommentarer.