Blitz med pletter i luften – hvorfor?


Wayne masserer Superman idag

Er der nogen, der kan hjælpe mig med ovensiddende fænomæn! Det sker, når jeg bruger blitzen nede i stalden! Det er sket en del gange før, og det ødelægger jo ligesom billedet. Jeg prøver at undgå bliltz, men i stalden er det altså at stramme den, at undgå den, og så sker dette. Hvorfor og hvad kan jeg gøre ved det?

Jeg har hygget mig som altid, hjulpet med dette og hint, og nusset om “den røde”! Der er som altid nok at se til, og alt er blevet nydt. Oveni, har vejret jo været perfekt, så hvad mere kan man ønske sig. Jeg har nu fået et bad, og noget at spise, og intet er bedre, når man kommer træt og varm hjem fra stalden… nu vil jeg ud på min altan lidt tror jeg…. Og prøve den der parasol jeg jo købte!

6 thoughts on “Blitz med pletter i luften – hvorfor?

  1. Michael – Hm, det er jeg ikke sikker på, jeg fatter en meter af, men jeg tror faktisk det er støv i stalden, der har skylden, for der har aldrig været noget nogen andre steder 🙂

  2. du kan være så uheldig, at det er støv på sensoren.
    Den letteste måde, at tjekke dette på er, at sætte dit kamera i Av tilstand og vælge den mindste blænde du kan (tror det er f/11 eller f/16 på kompaktkaeraer), men kan du vælge mindre f.eks f/22-f/32 skal du gøre det.
    Så sætter du kameraet på maksimum brændvidde og tager et billede af den blå himmel eller et hvidt stykke papir. Herefter gentager du proceduren men på højeste blænde. Hvis du kan se pletterne på første forsøg men ikke på det sidste er det sensoren du skal have renset.

  3. Tusind tak til jer begge for svar. Det kan meget, meget let være støv, og som du er inde på Anita, så er der jo netop meget i en stald. Jeg vil prøve dit forslag. Også fordi jeg ikke har oplevet problemet andre steder end i stalden. Tak for jeres altid kompetente og gode svar og hjælp 🙂

  4. Det gør det også i mine øjne. Måske endda både på linsen, men også i luften og det kan blitz alt for nemt fange. Og måske især i en stald, hvor det støver ret så meget.

Der er lukket for kommentarer.