Sådan gør du: Syge og efterladte dyr!

Efter hændelsen forleden med den efterladte hund, så ringede jeg idag til Michael Carlsen, zoolog og projektleder for fauna i Dyrenes Beskyttelse, tlf.: 33 28 70 14 i et forsøg på at få klarlagt, hvordan reglerne er på det her område, og hvad man kan gøre. Det ér politiets opgave egentlig, men som vi jo har hørt mange gange, så fungerer det langt fra, og derfor er reglerne følgende ifølge ham:

Hvis du finder et skadet herreløst dyr. Det være sig hund, kat, pindsvin el. hvad nu, kan du ringe til Falck’s Dyreambulance. Det koster dig ikke noget, og de bringer hunden enten til Dyrlægen el. til en vildtplejestation. Kod nummeret ind i din telefon, så du altid har det ved hånden, skulle du støde på et dyr i nød, af den ene el. den anden årsag. Jeg kendte godt til den her, men havde lykkeligt glemt alt om det, og det er der sikkert mange andre, der også har, når de egentlig skal bruge.

Nummeret til Dyreambulancen er: 70 10 20 30

Handler det om efterladte dyr kan du ringe til Dyrenes Beskyttelse’s Kredsformand for det område du er i. Har du ikke lige nummeret, kan du også ringe hovenummeret, så hjælper de dig med, hvor du skal henvende dig. Koder du nummeret på din kredsformand ind, og kan ikke få kontakt, så er det naboområdet. Er du i tvivl så have hovednummeret på dig, så er du sikker på, at få en el. anden form for hjælp. De vil så sørge for afhentning og transport af dyret for dig.

Hovednummeret til Dyrenes Beskyttelse: 33 28 70 25

Relevante link:

Dyrene’s Beskyttelses Dyreambulance

Alle kredsformænd samlet
– også her du anmelder vanrøgt af dyr

Lovmateriale – alle love vedrørende dyrhold/dyreværn i DK

Dyrenes Beskyttelse

Bare udgiften til Dyreambulancen koster 10 mill kr. om året, og Dyrenes Beskyttelse får 2,3 af dem fra Dyrevelfærdspuljen, men det dækker jo ikke. Så jeg kan kun på egne vegne opfordre til, at du støtter dem med en skilling, når du kan.

Jeg er glad for, at jeg ringede, for nu er der noget konkret at forholde sig til 🙂

3 thoughts on “Sådan gør du: Syge og efterladte dyr!

  1. Søren – Ja jeg læste godt om det, i papirudgaven, jeg fik idag, og hvor det var forsidehistorien. Det er ganske forfærdeligt. De skulle have samme behandling selv efter mit hoved x(

    Randi – Med hensyn til research tænkte jeg, at det var på tide, at vi fik noget klar besked 🙂 Jeg håber mange koder ind i telefonen, så vi kan få bare lidt styr på det.

  2. Det var da fremragende research! Tak for det.

    Jeg kendte godt begge muligheder, men nu er de kodet ind i telefonen, så man ikke er i tvivl i situationen.

Der er lukket for kommentarer.