Sommerfugle – en interessant blog!

Jeg fandt for noget tid siden en blog, som jeg synes var vældig interessant. Den handler om retten til at dø med værdighed og aktiv dødshjælp, som jeg altid har gået ind for. Jeg sætter altid den personlige frihed til at vælge først, og da i høj grad, når det gælder retten til at bestemme, hvordan man vil dø.
Udfra et spirituelt synspunkt, kan denne holdning så også diskuteres, men det er en anden diskussion, som jeg måske vil tage op på et andet tidspunkt.

Bloggen hedder “En Sommerfulgs Selvmord“, og forfatteren undlod at gribe ind, da hans kæreste, efter mange år med invaliderende psyksisk sygdom valgte at tage sit liv. En slags dødshjælp om man vil.

Man kan være enig el. uenig, men det er en gribende og debatskabende blog, der omhandler andre tilsvarende sager og tilfælde rundt omkring. Kig forbi og dan dig din mening!

8 thoughts on “Sommerfugle – en interessant blog!

 1. Et par yderligere argumenter omkring det med selvmord kontra hjælp til at dø:

  Det er ikke sjældent at nogen der får en alvorlig diagnose begår selvmord indenfor kort tid. Hvis de kunne tro på at de kunne få hjælp til at dø når de følte at deres grænse virkelig var nået, ville de leve meget længere.

  Envidere er det praktiske i at organisere et selvmord noget der er ganske svært for en som er svækket af sygdom. Endnu en grund til at gøre det mens tid er. Eller med den konsekvens at et mislykket forsøg skader dem, gør deres liv endnu værre. Og med vagtsomme plejere, der med omhu hindrer et nyt forsøg.

  Uden reel mulighed for dødshjælp må sagen tænkes og gennemføres i ensomhed, for ikke at risikere at gøre nogen strafbar. Men det kunne jo være at en hjælper kunne være med til at finde en bedre løsning. Eller til at udskyde tidspunktet.

  En af de største fordele ved dødshjælp er, paradoksalt nok, at der ofte ikke bliver brug for det. Men det at vide at der er en mulighed for at sige stop giver ro og mod til at se hvor længe det kan gå. Og de fleste dør naturligt, uden stress om at være bange for processen med at dø. Det er for det meste ikke så slemt endda.

  Med andre ord kan muligheden for dødshjælp give længere og/eller bedre liv.

 2. Tina Poulsen – Nej det burde efter min mening være en selvfølge.

  Marianne – Det havde jeg en formodning om, du ville være… 🙂 Ja kig du forbi, der er meget interessant.

  To sommerfulge – Det var da dejligt, at du også kom forbi. Og tak for din beslysning, den er jeg og som det ser ud, mange andre glade for. Velkommen her også, håber du også vil kigge herind igen.

  Dorthe – Hej Dorthe, velkommen til og tak for roserne. Hesten er nu ikke mine, men det bliver de ikke mindre dejlige af. Jeg hjælper til i en galopstald, når tid og helbred tillader, og har en hest, jeg passer især – Finish First. Som du sikkert ved, er der også araberløb på Klampenborg Galopbane. Tak for de gode ønsker. Også god dag og god weekend til dig.

  Perle – Der er jo lige den forskel at selvhjulpen dødhjælp er selvmord. Det kan man jo altid ty til. Det er slet ikke det, dødshjælp går på. Den går på, retten til netop at UNDGÃ… selvmord, så man kan planlægge og inddrage sin familie m.m. i processen, om man ønsker, og få lægehjælp til at dø. Det handler også om, at man kan få hjælp til at dø, NETOP når man er så syg, så man ikke kan selv. Bare lige så, du husker at skelne. Jeg ville ihvertfald hellere dø, end ende som kvinden i denne historie, ville have gjort, hvorfor jeg så til fulde forstår og støtter hendes valg.

  Men ja sommerfuglebloggen er interesant, og værd at besøge. Og rigtig god, hvis man som dig har sine tvivl. Jeg håber og tror, du vil blive mindre i tvivl, når du har læst lidt der.

 3. Jeg har det både og. Hvis personen selv kan foretage det nødvendige for at dø, synes jeg det er ok. Det hvor jeg vakler er, hvor der er nødt til, at være en anden part til, at foretage den aktive handling.

  Interessant blog du har refereret til.

 4. Hejsa..
  Helt enig med dig om aktiv dødshjælp.
  En herlig blog du har:-)
  Første gang jeg er forbi… Her er en masse dejlige billeder af (dine) hestene. Er selv en lykkelige ejer af en Angola Araber på 7 år.
  Forsat god dag, til dig og dine kære:-)
  Dorthe

 5. Jeg så pludselig noget i mine besøgsstatisikker 🙂

  Tak for “anmeldelsen”. Jo, jeg har valgt at gøre noget for at belyse pointer omkring det med at døden kan blive et behov, i stedet for noget der tabuiseret gemmes væk i et medicinsk hjørne.

  En “detalje”….. Min kærestes selvmord var ikke på grund af psykisk sygdom. Den del af det tog hun kampen op med, og var ved at vinde igen. Jeg har valgt ikke at sætte fokus på hvad hendes lidelser egentlig handlede om, vil ikke lege Don Quixote. Det vigtige er at der var særdeles god grund, og at det smukke er det centrale.

 6. Uden at have været forbi den blog endnu…. kan jeg let erklære mig enig i din holding om aktiv dødshjlæp. Jeg forstår ikke hvorfor man ikke har retten til at vælge over sit eget liv!!

Der er lukket for kommentarer.