Nicholas’ Triumfdag i avisen


Nicholas Cordrey på Klampenborg, på min yndling Finish First, da han blev 2. på ham

Tænk engang, der blev skrevet noget om Galopsport i avisen!!! Jeg har lige opdaget denne, fra Nicholas fantastiske dag på Jägersro!

Selvfølgelig er der altid Hanna’s dejlige artikler i Politiken, hvoraf den sidste, er fra Skandinavian Open. Jeg savner bare et billede på netversionen. Jeg har fået fortalt, at der på papirversionen var et fantastisk flot et. Det er altså også med til at “sælge varen”.

Sådan helt generelt, står det sgu noget sløjt til. Til Derbydag var der en artikel i Villabyerne, der var så dårlig, at jeg næsten måtte ud og kaste op. For det første, var der intet om hestene, men kun om hatte og så var overskriften “Gå med i Lunden” – Lunden er Travbanen i Charlottenlund, og har INTET som helst med Dansk Galopderby at gøre. Det var så elendigt, at de hellere måtte have ladet være. Noget, jeg også vil skrive til dem, men ikke har nået. Kan være nogen læser med her. Retfærdigvis skal det så siges, at de har rettet op på det med denne flotte artikel om Skandinavian Open. Den er også skrevet at Carsten Bundgaard, der dog ved noget om sporten. Hvem der havde skrevet det andet, husker jeg ikke, men det var ikke ham. Der var så OGSÃ… en artikel om Django (han blev flot 4.), som var “Dark Horse” i Skandinavian Open, og istedet for at vise et foto af Django, så viser man et foto af Sibelius! Hvis det var et foto af Django der manglede, så kunne de såmænd have spurgt mig. Jeg har ihvertfald 30 fotos liggende af ham og Mark Larsen, men det var nok “sjovere” at få Benny Anderson med måske?

I Jyllandsposten skal kan man kigge i vejviseren efter så meget som en lyd om Dansk Galopderby, og ligeledes i Berlingske Tidende, hvor det eneste hestesport, jeg overhovedet kan finde, er om Andreas Helgstrand til OL. Selv bordtennis, skak og udenlandske fodboldhold får mere opmærksomhed end hele den samlede hestesport tilsammen. Det er dælme for ringe….

Vi kæmper med dårlig økonomi på baner, og i det hele taget. Det eneste, der kan hjælpe, er større interesse både på sponsorsiden og folk der får interesse for galopsporten og også spillere. Men der kan dælme sidde mange derude, der ikke aner, hvad en galophest er, og at de overhovedet har muligheden med så lidt omtale sporten får. Jeg kan ikke forstå, hvorfor Aviserne KUN skal skrive om fodbold, som jeg overhovedet ikke er interesseret i, og jeg kender mange, der ikke er. Jeg siger ikke, at de ikke skal skrive om det, men de kunne med rette måske fordele tingene meget bedre. I min grønne ungdom, der var der HELSIDER om galopsport i avisen, og den fik lige så meget opmærksomhed som mange andre ting gør nu. Spørgsmålet er så, om Galopsporten selv, er god nok til at promoverer sig. Det er jo så igen også et spørgsmål om penge… det er ikke let.