2 år for mord – uhyrligt!

Uddrag fra Artikel i Berlingske Tidende:

Tidligere på dagen var den 16-årige Rasmus Popenda blevet fundet skyldig i dødsvold og røveri, som han på forhånd havde erkendt sig skyldig i. Han var tiltalt for drab, men et flertal af nævninger og juridiske dommere mente altså ikke, at han havde forsæt til at dræbe sit 48-årige offer. Retten lagde blandt andet vægt på, at drengen ikke havde brugt våben.

Det faktum, at han havde optaget billeder af den døende mand og senere vist dem til sine venner, tillagde flertallet i retten ikke større betydning.

Især det sidste “Det faktum, at han havde optaget billeder af den døende mand og senere vist dem til sine venner, tillagde flertallet i retten ikke større betydning”, lyder da helt vildt. Der var forlangt 7 år for drab, som han så ikke blev fundet skyldig i – så er det jeg spørger, hvornår hulen er det så drab, og hvis det var, så var 7 år stadig ALT for lidt i min verden.

Danskerne har fået nok nu af “sødsuppepolitik” på den front. Også på Facebook, er der nu en gruppe, der protesterer over det her:

Gruppe på Facbook:

4 år for mord på Henrik Bjerrmand Kristensen, det kan ikke være rigtigt!

Bloggen Skattetryk, udtrykker også stor harme:

Henrik Bjerremand Kristensens liv var 1460 dage værd – der kan du også stemme om, hvad du synes, der alternativt skulle være sket!

Berlingske: Stadiondrab: Familien føler sig krænket over dommen

Ekstrabladet: Flere artikler

Jyllandsposten Fogh forbløffet over mild dom Så håber jeg dælme han vil gøre noget ved det!!!

TV2Nord: Familien udtaler sig om dommen!

B.T.: Der kan du stemme om, hvor mange år, du synes, der skulle have været straffen – i skrivende stund 36% over 10 år og 55% synes livstid – hvordan kan politikerne være så meget ude af trit med befolkingen???

Jeg synes, det her er helt uhyrligt, og har længe synes, at systemet var helt hen i hampen. Hvis man kan begå SÃ… grov kriminalitet, så er man også voksen nok til at få en straf derefter. Og ellers er man så syg at man skal spærres inde alligevel og nøglen smides væk!!!

7 thoughts on “2 år for mord – uhyrligt!

 1. Pingback: Deborah’s» Blogarkiv » En smule retfærdighed

 2. Sandra – Det er muligt, du mener, at man kan hoppe ovenpå andres hoved, og så påstå, “at det ikke var meningen”, at han skulle dø. I bedste fald var ofret endt som en levende død, havde han overlevet. Nu er han dømt en mere passende straf med de 7 års fængsel. Om det er nok, er jeg dårligt sikker på. At synes, han skulle slippe med “et rap” over fingerne og et “åh hvor er det synd for dig”, er helt hen i vejret efter min mening. Han er mere end gammel nok til at vide, at han ville dræbe! Og det mener retten Gudskelov også.

 3. Jeg synes ikke, det ville være rimeligt med over 4 års fængsel,
  og derfor slet ikke livstid.

  For jeg tror ikke, at hans tilstand var i behold.
  men selvfølgelig bør han have en dom, og selvfølgelig, kan jeg følge familien i deres sorg.
  Men som sagt brugte han ikke våben eller noget – så måske, som han selv siger “det havde aldrig været meningen det skulle ende sådan”.

 4. Paragrafferne kan rende mig. Retfærdighed er vigtigere end paragraffer og mellemregninger. Knægten burde som minimum have livstid, og ikke den bløde danske version, hvor man kommer ud efter gennemsnitligt sølle 16 år.
  Om et års tid, render svinet igen rundt og kan fortsætte med at prale af hvor dygtig er han er til at begå mord. Hvem mon bliver hans næste offer?

 5. Paragrafferne vender lidt “uventet” omkring det med mord/drab/dødsvold. Det ville være mord hvis der havde været forsæt om at dræbe. Ellers kaldes det for uagtsomt manddrab, der kan give op til 8 års fængsel. Vold med døden til følge kan give op til 10 års fængsel, ses altså som en grovere forbrydelse end uagtsomt manddrab.

  Der er jo “tradition” for at dømme meget mildere hvis forbryderen er under 18 år. Og da “vold med døden til følge” netop er en anklage som er beregnet på det med udpræget råhed og brutalitet, er der en vis logik i at det med filmningen ikke gør den store forskel. Det havde da været ligeså groft uden kamera på.

  Så jeg tror godt at jeg kan følge mellemregningerne i domsafsigelse og strafudmåling……

Der er lukket for kommentarer.