Adoptivbørns psyke


Der er nu lavet (det var vel egentlig også på tide) en undersøgelse af adoptivbørns risiko for at komme i psykiatrisk behandling. Den er over dobbelt så stor, som for andre børn.

For lang tid side, læste jeg en amerikansk undersøgelse, hvor tendensen var det sammen, men som vanligt, er vi herhjemme nogen år bagud med den slags.

Man taler i artiklen om Grønlandske Børn som bevarer kontakten til den bioloigske mor. Jamen hvordan hulen vil de have, det skal lade sig gøre i forhold til børn adopteret fra udlandet? Udover at når man giver sit barn bort til adoption er det da i disse tider, for danske kvinder kun de helt ekstremt dårligt fungerende, der gør dette. Og så kan jeg altså ikke se ideen. Så det bliver valget mellem pest el. kolera så vidt jeg kan se…. 🙁

2 thoughts on “Adoptivbørns psyke

  1. Trusru – Jeg synes din kommentar er meget relevant. For det første er 572 børn ikke meget, og for det andet, jo så må vi netop går ud fra, at vilkårene er vanskelige for ellers vælger man ikke den løsning. Og hvor gamle er børnene, når de bliver adopteret bort. Iøvrigt behøver man ikke være ret gammel for at få traumer. Hvis man f.eks. har fået skader p.g.a. mors alkohol el. narkomisbrug allerede inden fødsel er man jo også traumatiseret og i fare. Så nej adoptionen alene behøver ikke at være forklaringen, som du siger.

  2. Nu ved jeg at det er et følsomt emne med adoption, men kan det ikke handle om at en del kommer fra vanskelige kår.. Hvor de måske har nået at opleve ting, som kan virke traumatiserende og give psykiske vanskeligheder på sigt. At der derfor kan være en overvægt at adopterede børn som kommer i kontakt med psykiatrien. Det tænker jeg når jeg læser artiklen, måske er det ikke adoptionen i sig selv der skaber de psykiske problemer..? Er en undersøgelse på kun 572 børn i det hele taget nok for at kunne afklare en sådan tendens?

Der er lukket for kommentarer.