Jyllandstur dag 2 – Moesgaard

 width=
En af de smukke bygninger i tilknytning til Moesgaard. Selve hovedbygningen (se website) var pakket ind i plastik og stilladser på grund af renovering, så den fik jeg ingen fotos af

width=
En af mange smukke krukker. Det mest fantastiske er at tænke på, hvor gammelt alt det her er

 width=
Et af flere rekontruerede hovedtøj (til heste). Beslagene var originale. De fleste lignede og var garanteret også noget nær torturinstrumenter for hestene

 width=
Sadelbeslag

width=
Detaljerne og kvaliteten af mange af tingene overraskede helt fantatisk, og man tør slet ikke tænke på, hvad det har krævet med den tids teknologi el. mangel på samme

 width=
Et udsnit af Grauballemanden

 width=
Kig over på den ene af to synkrone alléer op mod hovebygningen

 width=
Avlsbygningerne, hvor der nu undervises antropologi- og arkærologistuderende

 width=
Indgangen er inde til højre, og vi kom ind modsat fra, hvor fotoet ses

Moesgaard Museum, som er en Herregaard, er bestemt et besøg værd. Birgitte synes jeg skulle se, og jeg havde selvfølgelig indvilget. Om ikke andet, ville jeg da ikke være så tæt på Grauballemanden uden at have set ham. Nu var der så mange andre spændende ting lige udover ham. der var også “Ã–tzi fra Alperne” som er en anden mumie, der bare har ligget i is istedet for en mose. Det var også utrolig spændende at læse om (store plancher) og se de forskellige undersøgelser han var igennem, og hvor meget man med moderene teknologi kan finde frem til. Ötzi er et af verdens bedst bevarede oldtidsmennesker. Den udstilling sluttede netop den weekend, så jeg var heldig at få den med.

Derudover var der runesten, og udviklingen gennem tiden i form af redskaber og våben. I det hele taget meget interessant. Derudover offergaver fundet adskillige steder, og masser af beslag og våben. Grauballemanden var bestemt spændende at se, og facinerende. Men det er altså også lidt underligt. Men tænk engang også hvad man har fundet ud af omkring ham.

Museumsbutikken og udstillingen derovre på den side, var et kapitel helt for sig. Butikken bugnede af spændende ting, bøger, smykker, nips, og hvad ved jeg. Birgitte købte søde perlehalskæder, og jeg købte 3 katte i afrikansk fedtsten. Grunden til at der ingen fotos er derfra, er den simple, at det ikke er tilladt at fotograferer derovre.

Alt i alt et spændende besøg, som jeg gerne vil anbefale andre at gøre også. Denne weekend er der Vikinger på Moesgaard, og der bliver lavet Vikingemad af Søren Gericke.

2 thoughts on “Jyllandstur dag 2 – Moesgaard

  1. Emmaline – Ja de havde det vist ikke bedre end godt dengang, men det er da som du siger heldigvis anderledes nu, omend der stadig er nogen, der ikke kan finde ud af det 🙁

  2. Det er altid interessant at se, hvordan man klarede sig for rigtig mange år siden – uden vores hjælpemidler! Jeg kunne godt forestille mig man ikke var så nænsom overfor heste i gamle dage. Det har da heldigvis ændret sig 😉

Der er lukket for kommentarer.