Willumsen og Waterfront part I


Indkørsel til Strandagervej, hvor J.F. Willumsens Villa ligger


Ovenfor et par af de indtryk jeg mødte på vej ned til Villaen

Når jeg skriver “Part I”, er det fordi, jeg fik så mange flotte fotos idag, og jeg har som sædvanlig svært ved at begrænse mig. Derudover har jeg delt det lidt op i emner den her cykeltur. Som det nok kan ses, så handler det om dels J.F. Willumsens Ateliervilla, hvor der var åbent hus idag, og også imorgen fra 12-17, hvis nogen skulle have lyst. Villaen ligger på Strandagervej 28, 2900 Hellerup. Vejen går ned til højre lige overfor den store Tuborgflaske, kommer man nordfra ad Strandvejen. På min vej nedaf Strandagervej møde der mig som det ses andre perler af villaer. I det hele taget er det næste ligemeget, hvor man end vender sig hen her i Ryvangskvarteret, så falder ens øjne på den ene villa mere fantastisk end den anden. Dette forudsætter selvfølgelig, at man er vild med gamle store kasser med en vis stil – skulle nogen være i tvivl – det er jeg! Selvfølgelig måtte jeg derfor også ned og se width= Willumsens villa, nu når der var åbent hus, og det ganske gratis. Der tog jeg også masser af fotos, men det meste er de smukke blyindfattede ruder, for huset står som sådan næsten tomt nu. Jeg synes jo, det kunne være mere interessant at se det beboet og i funktion. Det bliver nu efterfølgende lejet ud til en kunstner, hvilket jo må siges at være godt, så huset ikke står tomt. Jeg vil vise fotos, og så synes jeg I skal læse på div. links om Willumsen og hans kunst og selvfølgelig villaen. Det er så rigeligt og godt beskrevet af andre med mere forstand på den slags.


Finurlige detaljer over det hele


Folk kigger de mange tegninger og beskrivelser, der var kopi af, som dannede grundlag for huset


Også i badeværelset, var de smukkeste vinduer


Forsiden af villaen, der var godt besøgt idag

4 thoughts on “Willumsen og Waterfront part I

  1. Pingback: Deborah's food and something

  2. Kontorchefen – Jamen selvtak, jeg bliver jo helt forlegen. Glæder mig, du synes om mine fotos og ord!

    Her mange dejlige tilbud, ingen tvivl om det, og jeg er også glad for at leve fremfor at være nede på landet og kun være i live. Der er stor forskel. Tænk jeg skulle sige det, det havde jeg ikke troet for få år siden. Men godt man bliver klogere. Igen tak for dine pæne ord, og jeg skal prøve at leve op til dem.

  3. TAK TAK, åh Deborah… Hvor en smuk foto serie du har lavet, og så lige om ham jeg læser så meget om nu. Og så kikkker jeg ind her hos dig. JAMEN, hvor dejlig. Jeg nyder dine ord og foto. Sluger dem. Hvorfor bor jeg ikke i København, denne dejlige by med så meget kultur. Næste gang vil jeg med kære Deborah… Endnu engang hvor er det lærerigt og smukt at læse det her du har skrevet…..

  4. Pingback: Deborah’s» Blogarkiv » Willumsen og Waterfront II

Der er lukket for kommentarer.