Firs og Fit – muskler eller fed og færdig?

Jeg var lidt imponeret, da jeg læste om ham her forleden. Med vanlig nysgerrighed var jeg nettet rundt, og der var langt bedre artikler end den i B.T. Manden har gennemgået alverdens sygdomme og økonomisk ruin. Det var i forbindelse med sidstnævnte, at han kom forbi Centret, hvor han træner, og fik støtte og hjælp af indehaveren til at komme igang med Bodybuilding. Det endte med, at Ray lige har vundet Victorian Bodybuilding Championships. Okay ret skal være ret, Ray er ikke fyldt helt firs endnu, men han fylder i år! 😉 Og så lyder det jo af lidt mere end 79, men uanset imponerende.

Ejeren var selvfølgelig selv tidligere mester. Han vil gerne være en inspiration for andre ældre, og det kan man da kun håbe, han er. Man kan mene, hvad man vil om bodybuilding, men det er da bedre end at forfalde på et plejehjem el. lign. Ligeledes vil jeg også til enhver tid mene, at det må være bedre at være veltrænet (Bodybuilder etc.) end overvægtig og ingenting at lave som mange ældre jo ikke gør. Faktisk var der engang, hvor jeg gerne ville være Bodybuilder. Der var en pige på mit arbejde, der startede fantatisk diæt og træning, og hun blev fantastisk flot synes jeg. Senere så jeg en mulatpige, der var amerikansk, men boede i DK, og som vandt flere mesterskaber, og jeg var igen meget fristet. Jeg kan desværre ikke huske hendes navn, og de fotos,jeg engang havde af hende, er forlængst forsvundet. Flere times søgen nu, har ikke frembragt hende, men jeg har set hende som dommer ved Miss Fitness konkurrencer nu. Hvis nogen kan huske hende, så meld ud. Nu er jeg selv kommet i tanke om det 😉

Fotos fra Victorian Bodybuilding Championships

Fakts og Myter om Bodybuilding for kvinder

Billeder fra Miss Fitness 2005
– flotte piger!

En fitnesskvindes madplan – Artikel i B.T.

Joachim Ladefoged’s bog med fotos af Bodybuildere

Joachim Ladefoged’s website – der er bogen selvfølgelig også!

Foto af Claus Ladegaard – vinder af den tunge klasse 2007

Dansk Bodybuilding og Fitnessforbund

Læs mere om Ray her på Engelsk, hvis du har lyst

Fotogalleri af Ray

Nu er det jo sådan, at jeg synes Bodybuilding er for voldsomt, og Miss Fitness, er for kraftbetonet og kræve meget mere luft og kondition, end jeg nogensinde ville kunne mestre, men se her er måske noget Bodyfitness, som går mere på fremtoning og at pynte sig – lige noget for mig 😉

Artikel i Fyens Stiftidende om en Dansk deltager ved VM i Bodyfitness

Lidt om, hvad der adskiller de forskellige kategorier, Fitness, Bodyfitness og Bodybuilding.

Uanset, hvad du har lyst til – måske, så håber jeg, at dette lille indlæg om ikke andet, gav dig blod på tanden til at finde din træningsform, og dit bedste – jeg er ihvertfald blevet inspireret, at min tur rundt i Fitnessverdenen. Og helt tilfældigt er der DM 2008 netop iaften og imorgen i Roskilde. Selvom jeg til pigerne synes, det er for meget med bodybuildingen, så er jeg da facineret af konceptet til mænd, det indrømmer jeg da gerne. Det er altid også i denne sammenhæng spændende med folk, der i den grad brænder for noget…


En af de rigtig store drenge – Gunnar Thor – Vinder af Herrenes All Over 2001

11 thoughts on “Firs og Fit – muskler eller fed og færdig?

 1. – til Leif… Jeg kan godt tænke mig at vide, hvor mange mænd du kender med en fyldig barm og en talje på 63 cm..?

 2. Jeg har kigget på Saryn Muldrow og må sige, at den form for kvindekrop ikke tænder noget i mig – der er for meget bodybuilder og mand over hende.

 3. Leif – Vi er helt enige med hensyn til kvinderne ihvertfald, og også til mændende faktisk. Det kan blive for meget. Men kig på Saryn Muldrow, hende synes jeg var fantastisk flot. Men hun var også noget for sig. Min pointe var bare, at det da er bedre, at dyrke bodybuilding end ingenting, og da særligt når man når de firs, hvor man som det ses ikke bliver så voldsom. Når man bliver overdrevet er det jo nok, som Therese er inde på i mange tilælde også kemi!

  Therese – Point taken, men det havde efter min mening stadig været smart, at skrive “måske” el. “evt.” i sætningen for at give plads til netop tvivl!

 4. Jeg ved nu ikke, om jeg synes, at jeg skærer alle over med en kam. Jeg tvivler på alle bodybuildere, ligesom jeg tvivler på profesionelle cykelryttere.
  Det er noget andet synes jeg.

 5. Jeg er af den holdning, at bodybuilding ikke skaber en særlig flot krop og da slet ikke på en kvinde.

  Det er helt fint med en “shapet” krop, men når det går fra at have en muskuløs kropsbygning til dediceret bodybuilding, så er det at jeg står af.

 6. Therese – Nogen pumper sig da sikkert, men der findes vel altid “rådne kar” indenfor alting. Man skal aldrig (efter min mening) skære alle over en kam.

  Irene – Det er helt sikkert imponerende, og den viljestyrke der også skal til, og et commitment udover det sædvanlige! Jo det er dælme facinerende – det synes jeg også!

 7. Pingback: Deborah’s» Blogarkiv » Hun hedder Saryn Muldrow

 8. Ja de er ganske rigtig nogle kraftbetonede mennersker… men os der træner i fitnesscenter ved at det kræver virkelig hårdt arbejde at komme til at se sådan ud… alene det synes jeg er nok til at blive imponeret 🙂

 9. Pyh, jeg må sige at det på ingen måde tiltaler mig. Jeg synes de er grimme, pumpede og unaturlige. Når man tænker på alt det kemi, de med sikkerhed også pumper sig med, gør det det hele endnu mere frastødende synes jeg.

  Men ja ja, hver sine lyster.

Der er lukket for kommentarer.