Jeg turde ikke og så er det forbudt


Tigerpython – en af verdens største slanger
– Foto Randers Regnskov

Alle ved, hvor glad jeg er for dyr. Stort set alle. Dog er insekter og krybdyr ikke lige topfavortitter, men selvfølgelig nødvendige og facinerende i den store sammenhæng. Også slangerne, som jeg synes kan være utroligt flotte. De fleste tror, at slanger er slimede og væmmelige at røre ved. Det kan jeg så afsløre, det er de ikke. Jeg har nemlig prøvet at røre nogen slanger, der dog kun var en meters penge engang. Husker at jeg rystede over det hele af skræk lige først, men det var faktisk ikke spor slemt 😉

Fra det til at have slanger som “kæledyr”, der er langt. Nogen synes åbenbart det er sjovt. Jeg forstår det slet ikke, ligesom jeg heller ikke forstår folk, der vil have store edderkopper og lignende. Nu er edderkopper noget af det værste man kan byde mig, men stadig. Det får så være sålænge de holder sig på den rette side af loven og behandler dyrene som det sig hør og bør. Men at huse en Tigerpythonslange, der kan blive op til 7 meter lang og veje 135 kg i sit hus, endda med familie, som det kan læses her, går over min forstand! Historien melder intet om, hvorvidt, der var børn i den husholdning, hvor slangen blev fundet. Jeg kan godt styre mig, men helt bortset fra det, så er det forbudt ifølge Dyreværnsloven.

“Mange steder i verden må man have så store slanger som tigerpythonen som “kæledyr”. Det må man ikke længere i Danmark, da man har forbudt slanger, der kan blive meget store. En så stor slange som en tigerpython kan potentielt være farlig for mennesker, hvis man ikke omgås den med fornuft og respekt.”
– Randers Regnskov’s hjemmeside

3 thoughts on “Jeg turde ikke og så er det forbudt

  1. Therese – Jeg går så også ud fra, at han har tilladelse til det og som proff. forstår han jo omgang med den. Det er en helt anden historie. Som du selv også er inde på – det er langt fra at være legetøj. God weekend til dig!

  2. Som det kan ses inde på min Facebook, kender jeg en mand der har krybdyr og slanger. Bla. har han en tigerpyton på omkring 4-5 meter. Men han er prof, og han har dem som sin levevej i et firma.

    I mine øjne, skal sådan en stor slange behandles med respekt, og selvfølgelig ikke ejes af mennesker der ikke har 100% forstand på hvad de har med at gøre.

Der er lukket for kommentarer.