Dagens ret og planlægning


Dagens laks

Dagens ret var faktisk nøje planlagt, og Weightwatchers points regnet ud. Det var altsammen godt nok, og motivationen er i top p.t. Bortset fra at jeg altså forregnede mig. Helt min egen skyld og lidt ærgerligt, når nu ellers det var gået så fint. Men pyt, der er ikke at gøre ved det, jeg må bare gøre det bedre imorgen og regne rigtigt.

Der kan sagtens blive plads til livretter, hvis det planlægges og gøres rigtigt. Således var dagens ret laks med brasede kartofler med løg og peberfrugt og endda bernaisesauce til også. Jo, jo der var da sparet på points ellers, men det har man jo lov til.

Inspireret og motiveret har jeg haft mine opskrifter og kogebøger fremme, og skal nu, når jeg kommer helt på fode lave en ugeplan for, hvad jeg skal spise og handle efter den. Jeg har fundet ud af, at planlægning, planlægning og atter planlægning er nøglen til success i det her. Og at have de sunde alternativer i huset selvfølgelig, udover at lade de usunde blive på hylden selvfølgelig. Der er visse ting, jeg ved, jeg ikke skal købe, for så bliver jeg fristet over evne. Også selvom jeg sådan set i princippet godt kan regne points ud på det. Man må kende sine demoner.

Jeg har fundet nogen ting, der hjælper mig:

– At spise fri kartofler, ris, pasta til et måltid dagligt, hvilket jeg må – det er for mig aftensmåletidet

– At have gulerødder i huset, og spise hvis jeg bliver sulten i utide, og iøvrigt er en stor gryde med suppe altid godt at have i en snæver vending. Eller boillon med kogte grønsager nærmere.

– Man skal ved dagens start planlægge, hvad man vil have at spise, eller ihvertfald nøjatigit hvor mange points man vil bruge til hvert måltid. Nu hvor jeg skal lave en plan, så planlægger jeg aftensmåltidet fast og så planlægger jeg rundt om det.

Dagens laks var som følger:

98 g laks

2 mellemstore løg

Kartofler

5 g margarine

1 brev Knorr bernaisesauce

2,5 dl minimælk

Bernaisesaucen koster 5 points, så uden den ville vi ende på 7,5 points hvilket er et mere “normalt” antal points” for et måltid. Og saucen er en luksus 😉 – Jeg spiste jo ikke det hele, men ca. halvdelen og ender dermed på 9,5, hvilket stadig er i den høje ende, men bare det er medregnet, er det jo okay.

6 thoughts on “Dagens ret og planlægning

  1. Helle – Det synes jeg bestemt også. Jeg tror dog, at planlægning helt bestemt er med at til, at tingene går godt på lang sigt. Men sålænge du er tilfreds med dine resultater, og føler du kan holde ved, så er det jo det vigtigste. I lige måde pøj-pøj.

  2. Jeg tæller også point. Synes faktisk, det er den bedste “kur”, jeg endnu har været på. Jeg føler mig aldrig “snydt”, og er aldrig sulten. Jeg er ikke så god til at planlægge måltiderne, helt ned i pettitesserne, men det går alligevel meget godt. Pøj pøj med vægttabet !

  3. Trusru – Det stod godt nok forneden op til flere steder i kategorier, men nu har jeg også skrevet det oppe i indlægget – jeg tæller Points med Weightwatchers for at tabe mig 🙂

Der er lukket for kommentarer.