Jim Cronin MBE – R.I.P.

Det er et år og syv måneder siden, men jeg har først opdaget det igår. Jeg har ellers set rigtig mange “Monkey Business” fra Monkey World i Dorset og elsket at se dem. Selv når det var genudsendelser for 20 gang, kunne jeg stadig hygge mig med at se Jim og hans kone Alisons dedikation og lidenskab. At de var et par, der var skabt for hinanden var bare så tydeligt, og de gjorde et kæmpearbejde. Nu er Jim gået bort.

Han startede Monkey World med et statslån, hvor han lejede et stykke jord og begyndte sit arbejde med at redde chimpanser over hele jorden. Også andre primater og aber kom til, og i forbindelse med arbejdet mødte han Alison, der havde den akademiske baggrund for parken og de kørte et parløb både privat og professionelt og blev også gift. I 2006 fik både Alison og Jim en MBE for deres arbejde for Dyrene.

Otte måneder før sin død blev Jim diagnosticeret med levercancer, og tog til sin hjemby New York for behandling. En behandling der desværre ikke virkede. Jim blev født 15. november 1951-17. marts 2007 og blev således 55 år.

Det forlyder, at han skulle begraves i parken han stiftede og elskede så højt, og at hans kone Alison vil føre hans livsværk videre. Det gjorde mig virkelig ondt, at opdage denne “nyhed” – det var alt for tidligt vi igen mistede en ildsjæl.

Hvis du kan læse engelsk og vil se nogen af artiklerne, der blev skreve i anledning af Jims død, kan du gøre det her.