On location – Vølvens Forbandelse og en filmstjerne

Jeg ved ikke, hvad det er med mig og filmoptagelser. Om det bare er fordi, jeg bor i et område, hvor de optages ofte eller hvad. Først var det Flammen og Citronen, hvor jeg “faldt over” optagelser og forleden så jeg faktisk også filmbussen m.m. på Kirkevej, hvor de optager “Monsterjægerne”, men det foregik indenfor, og jeg havde heller ikke kameraet med for en gangs skyld. Igår var det så, hvad der viste sig at være Vølvens Forbandelse, (skal komme i april), da jeg fik undersøgt sagen nærmere, da jeg kom hjem.

Jeg kom op til slottet og synes godt nok, der holdt mange biler. Normalt må man jo ikke køre i haven, så jeg undrede mig lidt og tænkte om det var onsdag (der må man køre op til slottet). Det var det ikke, men så fik jeg øje på filmbussen. Flere biler, ledninger og det faktum at filmholdet var midt i frokosten, afslørede en filmoptagelse, men hvilken. Jeg er jo dødnysgerrig, og det har jo før betalt sig, så jeg tænkte, jeg skulle spørge nogen.

Nu havde jeg spottet en hestetrailer, og den var tom, så der måtte følge mindst en firbenet med (der havde været en mere, men den var taget hjem), og ganske rigtig bag en hel række af biler gik hende her – Saakje, hvis fulde navn er: Saakje van Henswoude. Hende spurgte jeg, om jeg måtte fotograferer, og det måtte jeg da. Hun havde været i ilden en gang, og skulle igen og det havde heddet “til frokost” – nu var klokken henad 13, og hendes ejer, var noget træt i ansigtet af at gå rundt med hende. Dels var hun selv lidt træt, og dels var Saakje meget træt af det her, og noget rundt på gulvet af et nyt sted, og så mange indtryk. At der var nogen, der midt i det hele synes, de skulle bruge et trykluftbor gjorde ikke sagen bedre. Jeg synes nu, hun tog det fantasisk pænt, og skyndte mig at forlade tanken om, hvis hun havde været en fuldblodshest :O Det var aldrig gået tror jeg, medmindre det havde været min gamle ven Mr. Ibrahim.

Hun var blevet noget svedt, så hendes mor ville gerne have hende børstet lidt, så jeg tilbød selvfølgelig at holde, så hun kunne få ordnet hende lidt. Det er altså en noget anden fornemmelse end en fuldblod. Ikke dårligere, bare anderledes. Men sød var hun ganske bestemt, og vi blev skam helt gode venner og jeg gik da rundt med hende i noget der nærmede sig en halv time. Så gode venner, hun nu havde tid til, når hun skulle holde øje med alt, der foregik.

Jeg var egentlig spændt på, hvor gode fotos var blevet, for stille stod hun altså ikke meget mere end havde hun været fuldblod skal så siges, men det er slet ikke så tosset endda. Rytteren kom og meldte, at der ville gå en time mere, før de skulle i ilden. Det var ellers håbet, at hun snart kunne sadle op og skridte lidt rundt på hende, indtil hun skulle på igen. Så forlod jeg dem, for så længe havde jeg ikke kræfter til at vente. Bagefter kom jeg på, at jeg jo helt glemte at spørge Saakje’s mor efter en mail el. noget, men jeg fandt hende på nettet da jeg kom hjem. Det gjorde jeg takket være det fine dækken, hvor der stod Frieserstalden på. Og så var der sørme et website til. Så nu kan jeg skrive til hende så hun kan se billederne. Nu hvor jeg alligevel havde kameraet, så skulle jeg da foreviges med stjernen, så det fik vi også klaret. Det var da en lidt sjov oplevelse. Og nu bliver jeg jo nødt til at se filmen 😉 Det er slet ikke så tosset at være hesteglad og nysgerrig på samme tid 😀

6 thoughts on “On location – Vølvens Forbandelse og en filmstjerne

  1. Pingback: Deborah’s» Blogarkiv » I skovens dybe stille…..

  2. Hej Deborah.

    Det var mig en glædelig overraskelse at lukke mail op i dag.Du havde lagt nogle søde billeder og fin artikkel ud på nettet,Fint.Tak for det! hilsen Anneli og Saakje

  3. Pingback: Deborah’s» Blogarkiv » Lidt mere on location og hjemturs indtryk

Der er lukket for kommentarer.