Tomattærte 7 points

Den lækre tærte forberedte jeg tidligere idag, og jeg brugte:

3 tsk. Olie til stegning af løg og smøring af af dej
3 store løg – 2 almindelige og et rødløg
3 forårsløg
1 lille fed hvidløg
½ tsk. karry
3 store tomater i skiver
3 spsk. frisk basillikum
40 g revet ost max 17% (her Cheasy Revet mozarella 10%)
2 æg
2½ dl skummet- el. minimælk
Salt og peber
3-5 ark filodej

Løgene, forårsløg og hvidløg svitses i en tsk. olie sammen med karry og krydres med salt. Steges til løgene er gennemsigtige.
Mælk, æg og basillikum røres sammen og tilsættes salt og peber. Filodej smøres med lidt olie og lægges i tærtefad. Løgene kommes på først og dernæst tomaterne og æggeblandingen hældes over og der drysses med osten. Tærte bages ca. ½ time (hold øje) ved 180 grader. En portion er en fjerdedel af denne tærte. Jeg frøs de resterende 3 stykker ned, så jeg har til en dag, hvor jeg ikke orker så meget. Jeg spiste lidt revet gulerod til dryppet med citronsaft. Alternativt noget mere kreativt udi salat. Imorgen står den på Chili Con Carne!

0

2 thoughts on “Tomattærte 7 points

  1. Mums Deborah – det ser lækkert ud. Opskriftern er fluks kopieret – men det må blive næste gang poden ikke er hjemme – hun brøs sig ikke om tomater.

Der er lukket for kommentarer.