På opdagelse

Nu når jeg var kommet ud og køre, så kørte jeg en lille omvej på vej hjem. Forbi de engelske rækkehuse, for dem holder jeg meget af. Dog synes jeg mange af de nye beboere ødelægger dem udenfor. Jeg ville sikkert synes det samme, hvis jeg kom indenfor, men skidt pyt. Der er dog grænser, for der er strenge regler for, hvad man må og ikke må, da de er fredede. Men jeg kom forbi et, hvor jeg følte trang til at fotografere indgangen, fordi den så så hyggelig ud. Det er ellers ikke det, der præger det selvom det da findes. Det er en stor karré af huse. Jeg ville også forbi et andet villakvarter, men jeg kunne ikke huske, om jeg kunne komme bagom via rækkehusene. Det kunne jeg ikke for Vitus Berings Allé er blind, og der ligger et palæ, som dårligt findes større til privat beboelse. Det viser sig at hedde Christiansholms Slot, og jeg fandt endda Erhvervsbloggen, hvor ejeren er beskrevet. En meget, meget rig mand der hedder Fritz Schur (se interview med ham i business.dk her). Da jeg var deroppe, så fandt jeg en gangsti (jeg er så nysgerrig). Det undrede mig, jeg ikke kendte til den, men kunne jo se, den gik over banen og det viste sig, at der var en fin udsigt derfra. Og så kunne jeg jo pludselig se, hvor den førte hen – over til Slotsalleen hvor jeg også har fotograferet. Christiansholms Slot har været ejet (1783-1831) af Grev Heinrich Ernst Schimmelmann (Finansminister på et tidspunkt), hvilket sikkert forklarer nærliggende Schimmelmannsvej. Det er da helt sjovt, at blive klogere på sin egen kommunes historie.


Det engelske rækkehus, der startede touren rundt Klampenborg


Christiansholms Slot


Den fantastiske udsigt fra broen over banen. Det er mod nord, man kan også ane vandet ude til højre


Også heroppe nordover hærger de orange Banedanmarkmænd


Udsigten mod nord fra broen


Trappen op og ned af fra broen – og jow den var stejl


Det her er måske ikke det smukkeste rent arkitektonisk, men det er et rigtigt eventyrhus og der ser bare SÃ… hyggeligt ud. Det er sådan et hus jeg lige kunne tænke mig… sådan hvis jeg nu drømmer lidt


Det her hus ligger på hjørnet af Christiansholms Tværvej og Christiansholmsvej, det hedder Bloksbjerg

6 thoughts on “På opdagelse

 1. Mahalo – Det er bestemt nogen smukke villaer, der ligger her rundt omkring. Der er vist ingen fare for, at jeg løber tør for motiver der eller i Dyrehaven heldigvis. Der er bestemt noget at være stolt af.

  Med hensyn til at nå at rette stavefejlene, så var det en mulighed, jeg længer har efterlyst, for jeg skal da ikke gøre mig bedre. Det hænder da, jeg laver en fejl og ærger mig. Jeg håber, det plugin inspirere flere af mine blogkollegaer.

 2. Du er så heldig at bo lige ved noget af Danmarks smukkest rute med fantastiske villa’er : Strandvejen! (Når vi kører nede i Côte d’Azur og tager ruten fra St. Tropez til Monaco (ikke motorvejen!) sammenligner jeg altid strækningen med Danmarks: Strandvejen ved Kbh,. og bliver så stolt, heldige asen!!!!:-D

  Området ved dyrehaven er SÃ… idyllisk. 😀

 3. Olines – Tusind tak og selv tak 😉 Det er altid en glæde, når andre nyder ens fotos og tour 😉

  Kære Lotte – Selvtak for hilsen, utrolig dejligt at høre fra dig. Jo, jeg trives bestemt, og finder mine ben mere og mere dag for dag, her i mit gamle kvarter. Et eller andet sted forstår jeg slet ikke, hvordan jeg har kunnet undvære det. Underligt…. Ja efteråret, er også kommet til Charlottenlund og ikke mindst Dyrehaven. Tak for de pæne ord om mine fotos. Man bliver altid glad for ros eller jeg gør ihvertfald. Ja det bliver dejligt, når det bliver forår igen, og vi kan glæde os over det lysegrønne igen. Inden skal vi lige igennem en Jul – “Gys” et eller andet sted….

  Knus og kærlig hilsen

  Deborah

 4. Hej Debs!

  Tak for din kommentar på min blog. Jeg kigger skam også forbi her ind imellem – det er ikke længe siden jeg tog en update og det lyder til du trives ;o) Dine fotos er skønne, men det ved du jo. Kan se efteråret også har ramt din del af landet. Her ligger også en hel dyne af de smukke flerfarvede blade… Blir dejligt når foråret kommer igen ;o)

  Knus
  Lotte

Der er lukket for kommentarer.