Vinterfavoritterne’s dag


Efterårsstemning ved indgang til banen

Så blev det Vinterfavoritdag og også årets sidste Araberløb blev afviklet og vundet af en også fremadstormende jockey Annelie Holstenius, som kun er lærling endnu, men har vundet rigtig mange løb. Her vandt hun på El Sham foran Jacob Johansen på Milord og Martin Rodriguez på Topspeed Kossack. Dagens prøveløb fik jeg for engangs skyld set, og jeg dukkede op på banen i god tid. Det gjorde jeg fordi min venindes hest Ladybird med Cathrine Weilby skulle starte der. Hun sluttede fint 3. og jeg fik også et par billeder af hende. Men vejret var bestemt ikke med mig igår, og det afspejler sig i fotos. Det står meget højt på ønskesedlen med et større og bedre kamera.

Dagen iøvrigt er vist i glimt nedenfor, men selvfølgelig skal dagens højdepunkt for mig nævnes. Finish First fuks v/Basiluzzo – Nimble Judy, ejet af Stald Great Joy og Trænet af Hanne Bechmann vandt nemlig Jagt og Fiskerihusets Ærespræmie over 2400 m med Rikke Munk Sørensen i sadlen foran Mette Kjelsil på Explosive Hill og Ricardo Ramallo på Lights and Stars. Det var Finish’ 2. sejr i år.

Härkila Ærespræmie over 2200 m blev vundet af Aladar med Rafael Schistl i sadlen foran Arabian Word og Jacob Johansen og Per_Anders Gråberg og Montparnasse. Anja Runø havde også en rigtig fin dag med 2 sejre dels med Tripoli redet af Nicolaj Stott i Optimic Ærespræmie 1400 m og med Duncan også redet af Nicolaj Stott i Buck Ærespræmie over 2400 m, det vil sige 2 sejre også til Nicolaj – Tillykke til dem begge.

Det har åbenbart ikke den store interesse, når ældre handicapheste/lavere klasseheste vinder efter nogens mening. Det bliver dårligt nævnt, men de bidrager også til sporten og giver deres ejere mindst lige så meget glæde som 2 og 3 års heste. I nogen tilfælde måske endda mere, fordi deres ejere ofte har haft dem i rigtig mange år. Og med alderen er det faktisk endnu mere imponerende at både helbred og humør holder til stadig at vinde løb.

Efter min mening tæller det hele, og da især “de gamle” som bær en stor del af æren for sporten og jo så har gjort i flere år. Der skal være plads og løb til alle typer heste og ikke at forglemme hestejerer også! Det kan da godt være en hest har kostet 200.000 el. mere i sin tid. Men gider dyret ikke løbe, så er den ikke meget værd. Det er før set at heste, der har kostet en brøkdel har gjort det meget bedre end nogen af de andre. Det skal man lige huske.


Kim Andersen på Fairwind v/Flyinfact(FR) – More Seeland (FR), der vandt dagens prøveløb


Skyerne truede, og der kom også vand, først ikke så slemt, men senere ganske meget – i det hele taget vejrmæssigt en meget trist dag

Klik her for at se flere fotos


Fairwind og Kim Andersen er her strøget forbi, og de næste i mål er fra venstre Ladybird og Cathrine Weilby – sluttede 3., Ididitmyway og Jacob Johansen – var 3. og Mini Mango og Nicolaj Stott – var 4.


Kim Andersen på Härkila, som vandt Zwicky 2-års Maidenserie – som Fairwind ejet af Seeland, der var hovedsponsor på dagen


Martin Rodriguez på Grandezza før Zwicky 2-års Maidenserie


Dette til illustration af vejret, og så var den orange paraply ikke til at stå for. Hesten er Golden Gate med Shane Karlsson i sadlen


Mark Larsen på William Tell før Hofjuvelerer Hertz Ærespræmie – stakkels William kom ud med 68 kilo i en tonstung bane, så ikke overraskende endte han ikke først 😉


Vi havde fornemt besøg af en brasiliansk jockey, der holder til i det svenske. Nu er de danske trænere ved at få øjene op for, at det måske kan betale sig, at bruge Rafael Schistl, som har en sejrsprocent på 41! Her er han før Hofjuvelerer Hertz Ærespræmie på Air Force Eleven


Rafel Schistl på Inchiline, der vandt Vinterfavoritternes Ærespræmie foran Per-Anders Graaberg og Hot Chestnut og Manuel Martinez og Una Hora, Inchiline er en brun v v/Songline – Ingers Lady og ejes og trænes af Fransico Castro


Kim Andersen på Sitano

2 thoughts on “Vinterfavoritterne’s dag

  1. Signe – Tak for tillykke og tanker, det bliver Finish også glad for 😉 Der er nogen billeder fra hans vinder dag, men de er selvfølgelig ovre hos ham selv:

    http://finishfirst.dk/?p=196

    Der er også link oppe i indlægget, men det er ikke sikkert, du har tænkt over, at det var det? Nu ved du det 🙂 Desværre var forholdene for fotos på det tidspunkt for mit lille kamera så håbløse (det øsregnede), at jeg ikke har så mange. Havde ellers et SUPER et af dem på vej til vindercirklen, men fuldstændig uskarpt. Jeg må have et bedre kamera.

Der er lukket for kommentarer.