Græskartid lig med suppetid 4 points

Jeg er de senere år også kommet med på græskarbølgen og ikke mindst græskarsuppebølgen. Og når man nu alligevel skal have bøvlet (det er bøvlet) med at skrabe og skære, så kan man da lige så godt lave en græskarlygte også – ikke? Græskarsuppe laves i lige så mange variationer som alt muligt andet, og om der er en, der er mere rigtig end en anden, skal jeg ikke kunne sige. Jeg fandt en opskrift idag, og lavede den lidt om, med noget af det, jeg havde i huset og et krydderi, jeg huskede fra den opskrift jeg fulgte sidste år, var det vist. Så her er hvad jeg gjorde.

500 g græskar (det var et af de små)

2 løg

½ rød chili

1 tsk. spidskommen

1 mellemstor kartoffel

½ gul peber

1 l grønsagsbouillon

1 dl kaffefløde

1 tsk. olie

Alle grønsager skæres i stykker. Løget svites i olie og spidskommen og de de andre grønsager kommes i og svites med til sidst. Grønsagsboillon kommes ved, og suppen koger i 20 min. Blendes og fløden røres i og suppen serveres. Den smagte super, kan jeg melde 😉

Suppe er dejligt her om vinteren og alle de gode grønsager kan komme i spil. Også en god måde at få ungerne til at spise noget grønt. Jeg har ihvertfald erfaring for, at ungerne godt kan lide grønsagssupper også de mindste. Og så er det jo også godt for den slanke linie medmindre man putter piskefløde i en masse, for så ryger ideen jo. Her er det faktisk også fløden der koster, undlader man den får man suppe for 1 point. Og egentlig er den ikke nødvendig.

5 thoughts on “Græskartid lig med suppetid 4 points

 1. Randi – Den smagte supergodt. Jeg skal have resterne idag, når jeg kommer hjem fra banen. Jeg er sikker på der er græskar efter Halloween. I Irma har de Hokaido græskar det meste af året. De er også gode.

  Lone – Tak Ja han blev da helt god 😉

  Henriette B. – Se det var jo et godt tip, for det kan godt nok være lidt bøvlet da. Tak for det!

 2. Jeg elsker også græskar, både i suppe og i tærte.

  Et lille fif; istedet for at døje med at skrælle og skære i græskarret, så kan det betale sig at bage det helt i ovnen. Det er pærelet – kyl græskarret, som du har prikket mange små huller i med en gaffel, ind i ovnen. sæt den på 150 – 170 grader og bag til det er mørt ( når det er blødt og der pibler lidt saft)

  Tag græskarret ud, og træk skindet af i et snuptag. Skil kød fra kerner. Kom mosen op i en gryde, og lav suppen som vanligt. Overskydende mos kan sagtens gemmes i køleskabet til næste dag – måske kan den endda fryses? Jeg har ikke prøvet…

  🙂

 3. Pingback: Deborah’s» Blogarkiv » Snart sengetid og manglende kundepleje

Der er lukket for kommentarer.