Hvor ofte har jeg ikke sagt det?

Nu har “de kloge” sørme også fundet ud af det. At det er usundt at gå syg på arbejde. Ikke nok med det er usundt, det er decideret farligt! Jeg synes, det er rigtig rigtig ofte, jeg har i blogverden ser indlæg, om folk der koste hvad det vil må og skal og vil på job, selvom de TYDELIGT er alt for sløje til det og burde blive hjemme. Om ikke i deres seng, så ihvertfald hjemme. Ikke mindst for deres kollegaer’s skyld, som jo kan blive smittet, hvis vi taler om noget, der smitter, men sandelig også fordi det da for mig at se, helt og aldeles logisk er at stresse kroppen helt og aldelels unødvendigt, at skulle bekæmpe sygdom og samtidig yde noget på et job. Det hænger simpelthen ikke sammen.

Og nu har jeg så fået ret. Ikke at det lige er en ting, jeg sådan ville ønske egentlig i denne sammenhæng. Til gengæld ønsker jeg mig i høj grad at MANGE derude lytter og “stikker piben ind” og bliver hjemme, når de er sløje. Og så er der nogen der siger – “Joh, men hvornår er jeg syg nok” – Det ved voksne mennesker godt, og de ved også hvis de er sløje. Er de i tvivl, jamen så bliv hjemme. Nu er det ihvertfald bevist at I ikke gør nogen en tjeneste med at gå på job, slet, slet ikke jer selv. Lyt nu lige.

Og så nu vi er ved det, kan jeg jo minde om stress sådan helt generelt. Der er vel nok at blive stresset af, uden at skulle føje mere til, skulle jeg mene. Pas nu for hulen lidt på jer selv derude! Det er altså ikke rart at tænke på, at jeg har mere end en i min omgangskreds, der løber mere end alt for stærkt. Og det er rigtig ufedt, når jeg hører om unge mennesker, der falder om med hjerneblødninger og hjertestop og hvad har vi – p.g.a. stress og ikke at forglemme – cigaretter – har du droppet dine!?

8 thoughts on “Hvor ofte har jeg ikke sagt det?

 1. Har ikke lige fået fulgt med i tråden her 🙂

  Jeg mener slet heller ikke at det gælder størstedelen og jeg kan også sagtens følge Lotte i hvordan samfundet kun nødigt “tillader” sygdom. Og jeg er slet ikke sådan én som ser ned på folk som sygemelder sig. Slet ikke!
  Men min erfaring fra arbejdspladser siger dog også at er der findes nogle mennesker, der har lidt rigeligt med dynedage – og det holder jo altså heller ikke!

 2. Randi – det kan også være samfundet, der ikke er indrettet til at folk kan blive syge – rigtigt syge. Det bliver ikke taget alvorligt.
  har lige læst på tv2.dk, at flere og flere fleksjobbere mister deres jobs, angiveligt fordi de selv IKKE tager deres begrænsninger alvorligt i ren iver efter at komme ud på arbejdsmarkedet…
  Når samfundet ikke tager sygdom alvorligt, hvordan skulle de syge så selv kunne gøre det…

 3. Randi – Man kan jo sige, det er et argument for ikke at pjække, således at man helt sikkert kan blive hjemme med god samvittighed, når man vitterligt er syg. Men jeg tror nu ikke, det er størstedelen.

 4. Jeg kan ikke lade være med at tænke at nogle folk kæmper sig syge på arbejde, fordi de har lidt dårlig samvittighed over at de på andre tidspunkter har pjækket.

 5. Lotte – De kan jo ikke først sige, at man kan have kronisk stress og lide under det for evigt, hvilket vi jo godt ved. Og så fordi der mangler arbejdskraft, så er det lige pludselig “rent pjat” og kan så let som ingenting behandles og ligeledes depression. Det kan jo ikke passe, og i praksis gør det jo bestemt heller ikke. Det er rystende som de vender og drejer sandheden til at passe systemet. Jeg kan ihvertfald ikke sige, hvor glad jeg er for, jeg er helt ude af det hele og hvor ondt jeg har af alle dem, der bliver ofrene for de her.

  Ja jeg ved, du kæmper og jeg har været nervøs for dig søde. Godt du slår bremsen i nu. Glæder mig over det med cigaretterne. Husk du er altid velkommen til at “læsse af”. Knus til dig også

 6. Problemet mht stress er også, Debs, at lægerne ikke tager det alvorligt nok. Kommunerne tager det heller ikke alvorligt. Minn kommune har feks. absolut INGEN behandlingstilbud til stressramte! ret tankevækkende, ikke? Jeg slås jo selv med det, som du ved – og er også i medicinsk behandling. På trods af det har jeg stadig begrænsninger – det fatter kommunen ikke… det ER en skrue uden ende…
  Jeg har slået bremsen i og risikerer nu måske endda at blive straffet økonomisk… men det er der ikke noget at gøre ved.

  Cigaretterne? ……de ryger snart ;o)

  Knus

Der er lukket for kommentarer.