Bulgur/coucoussalat m.m.

Jeg lovede jo, at jeg ville fortælle, hvordan den der bulgursalat kom til verden her, og det vil jeg så gøre. Når det er sagt, vil jeg lige tilføje, at man jo kan putte i, hvad man synes smager godt. Jeg har set et utal af varianter. Så da jeg prøvede at finde den “rigtige” version da jeg skulle lave den her fornyelig, så var det ikke lige til at sige, hvad det var. Så jeg endte med, at lave hvad jeg lige synes var “rigtigt” og som var et mix af de opskrifter jeg fandt.

Bulgur
Forårsløg i skiver
Rød peber i små stykker
En halv chili
1 bdt Bredbladet persille
Fetaost – den gode fra din etniske grønthandler
Semidried tomater – ditto ovenfor/eller friske cherrytomater skåret i halve
Balsamico Eddike
Lidt limesaft
Olivenolie

Når det er sagt, så find din egen favorit. Det er f.eks. også meget brugt at putte mynte i salaten og grillede grønsager – aubergine, sguash etc.

Vil du i det hele taget gerne have inspiration til nogen lækre nordafrikanske/marrokanske retter, så er bogen Vegetarisk Køkken – Marokko af Kirsten Skaarup bare en skatkiste af slagsen. Der er også billeder fra selve Marokko udover maden, og man føler sig klar til en tur fluks 😉 Bogen er som stort set alle Kirsten Skaarups bøger udsolgt fra forlaget, men de kan så til gengæld lånes på biblioteket. Hvis man har interesse for det grønne og miljøet og alt det, så kan man gå ind og læse om Kirsten Skaarups nye bog – Det kærlige Køkken – Grøn mad til en sårbar planet

Her er lidt links med mere marokkansk mad:

På dk-kogebogen

5 thoughts on “Bulgur/coucoussalat m.m.

  1. Mahalo – Det var da lidt – lyder godt du har bestilt. Lad vide, om du prøver noget spændende derfra. Jeg har nemlig bogen, og har langt fra fået prøvet nok, så prøver du noget anbefalelsesværdigt kunne det være sjovt at høre.

  2. Trusru – Det er rigtig lækkert, og også super til Julebuffetteen, så det hele ikke bliver så fedt. Jeg har en anden opskrift, jeg vil dele snart med bulgur. Jeg holder nu også meget af ris, pasta og kartofler, men afveksling er altid godt.

  3. Den lyder rigtigt lækker, vi er også begyndt at bruge ret så meget Bulgur i vores madlavning.. Det er faktisk rigtigt lækkert.. Forfriskende i forhold til ris, pasta og kartofler.

Der er lukket for kommentarer.