Foruroligende viden

En ting er at have ondt hele tiden mere el. mindre. Noget andet er så, at tage smertestillende for at få smerten til at holde op eller ihvertfald mindske den. Det er jo så ikke så fedt at få at vide/læse, at et middel man har taget i flere år regelmæssigt, har slemme, slemme bivirkninger/følger. Det er noget siden, jeg holdt med at tage dem, men noget jeg gjorde for overhovedet at kunne være til, når jeg gjorde. Da jeg holdt med dem, var det fordi jeg ikke kunne tåle dem i min mave. Jeg gør så netop som anbefalet og bruger midler med Ibuprofen. Men for nu at gøre det så vel besværligt, som muligt så koliderer det med et andet middel jeg tager, fandt jeg lige ud af igår. Så nu er gode råd dyre. Det er altså ved at være noget af en jungel at finde rundt i. Der må vist en konsultation til hos Dr. Jan. Dels for at høre, hvordan min risiko er i forhold til det forbrug, jeg har haft og hvordan jeg forholder mig med det andet middel og konflikten mellem de to midler. Ellers skal jeg tage noget endnu stærkere, hvilket jeg nødig vil. Pest eller kolera.

0

6 thoughts on “Foruroligende viden

 1. Helle K. – Du har ganske ret. Også jeg har i flere tilfælde selv måtte finde ud af tingene, og være den der oplyste om, hvordan tingene hængte sammen. På et tidspunkt var jeg indlagt med vitamin B12 mangel og jernmangel. For at helbrede denne mangel fik jeg injektioner med B!2 som jeg slog ud af. Ikke nok med, at jeg slog ud, jeg fik bumser, store ubehagelige bumser. Så slemt, at det så skulle behandles! Så fik jeg midlet Roaccutan. Det gjorde kun sagen endnu værre, og hvis ikke jeg havde haft problemer, så fik jeg det, store vædskende bylder i hele hovedet. Da vi nåede nogen og 30 jeg fik skåret hos lægen, opgav jeg at tælle, og unnødigt at sige, at psyksisk ikke havde det godt. Senere skulle jeg så igen have en injektion og der var reaktion med det samme. Dennegang fik jeg så Tetracyklin da lægen efterhånden godt kunne se sammenhængen og troede på mig. Siden har jeg ikke haft bumser. Og skal selvsagt ikke have B12 injektioner mere heller.

  Der har været utrolligt meget snak om Roaccutan, og dets mange bivirkninger. Og en af dem er at man evt. også kan udvikle depression af dem. Jeg vil sige så meget, at jeg havde det ikke godt før jeg tog dem, men jeg fik det bestemt ikke bedre, på nogen måde. Tetracyklin er også omdiskuteret, men et af de få antibiotika jeg tåler. Så igen det er dælme ikke let.

  Ligeledes skulle jeg også selv finde ud af, at C-vitamin fremmer optagelsen af jern, således at jeg købte C-vitamin præparat samtidig med min bøttefuld af B-vitaminer og jern. Nej det er dælme ikke let, og man skal have et godt helbred for at blive syg. Meget a pros pos, vil jeg aflæggge min læge et besøg her om lidt.

  Opdateret 14. januar 2020

 2. Jeg synes faktisk det værste er, at man selv skal finde ud af det ….

  Da jeg blev indlagt på intensiv med for højt blodtryk fik jeg en bunke medicin for at få blodtrykket til at falde – det lykkedes ikke helt.

  Efter et stykke tid talte jeg med en som vidste fra Rigshospitalet, at Brufen – altså gigtmedicin kan øge blodtrykket.

  Jeg snakkede med min læge som sagde: “Det mener nogen”.

  Jeg stoppede straks med Brufen, men endte alligevel med en “forbipasserende blodprop i hjernen” – ingen siger at det skyldes medicinen, men heller ingen tør sige, at det ikke skyldes medicinen – jeg har bare ikke lyst til at løbe risikoen…

  Så jeg forstå godt dine tanker om Voltaren – som jeg også har spist, men det er heldigvis en del år siden nu.

 3. To Sommerfugle – Jeg ved ikke, om jeg synes det er en lille risiko. Og jeg er godt klar over, a der er ment når man tager midlet. Men jeg er altså også kun lige stoppet med at tage det.

  Frk. Bibo – Tusind tak , det var et godt link, du der kom med. Det er jeg sikker på flere kan have glæde af. Jeg synes ihvertfald det er svært, at forholde sig snart.

  Perle – Nej det er faktisk næsten umuligt. Jeg tør da slet ikke tænke på dem, som tager rigtig mange forskellige midler. Stakkels dem….

 4. Det er en jungle og nogle gange tilskrives et præparat en stor risiko for f.eks. blodpropper for så senere at blive frikendt. Hvordan skal man snart som forbruger forholde sig? Det er jo et nødvendigt onde der gør, at man indtager medicinen.

  Ps. jeg har ingen anelse om den medicin jeg får for for lavt blodtryk har langsigtede bivirkninger.

 5. Jeg har stor glæde af at bruge medicinkombination.dk, når man skal finde ud af om 2 midler “kan arbejde sammen”. Bivirkninger fra diverse præparater er jo så en historie for sig – som du så flot skriver: en jungle! Især for os forbrugere… suk suk!

 6. Så vidt jeg læser artiklerne om Voltaren, er den øgede risiko dog “kun” mens midlet tages. Og selv om det jo ikke er en rar tanke, tror jeg at det er vigtigt at sætte det i perspektiv. Jeg har set et tal om at Voltaren øger risikoen for hjertetilfælde med ca. 50%. Der er altså meget stadig større risiko for et hjertetilfælde der ikke skyldes pillerne. Og for langt de fleste er den risiko ikke ret stor før pensionsalderen.

  Selv om det jo ikke er uproblematisk med smertemidler, kan det godt være sådan at den øgede stress og mindre bevægelse uden dem er en større risikofaktor end midlet. Ja, pest eller kolera.

Der er lukket for kommentarer.