Tærte med svampe

Gæstemaden igår var let. Det var tærte som jeg lavede forleden og så frøs jeg ned. Jeg lavede den med svampe og løg, men man kan jo putte, hvad som helst man har lyst i. Det er bare at prøve sig frem og finde den kombination, man bedst kan lide. Opskriften har jeg fået af min veninde, der samme år (1986) flyttede til Australien og hver gang jeg laver tærte tænker jeg på hende. De to slags fyld hun havde lavet var:

Fyld 1: Skinketerninger, grøn peber, champignon, løg evt. tomat

Fyld 2: Tomat, champignon, løg

Men grundopskriften lyder sådan:

Tærteform 22-24 cm i diameter
150 g mel
100 g smør el. margarine
100 g mager kvark (jeg brugte creme fraiche, som efter min erfaring virker lige så godt)

Ælt dejen sammen og læg den køligt i ca. 1 time før den rulles ud og prikkes med en gaffel. Bag bunden 5-10 min. før fyldet puttes på.

Æggemasse:

3 æg
2½ dl fløde 13%
50-75 g reven emmentaler (jeg brugte Gouda, fordi det kan jeg bedre lide)

Alt fyldet røres sammen

Fordel i tærteformen

Bag tærten i ovn 200-225 C i ca. 40 min til æggemassen er gylden og stivnet. Hold øje, for det går hurtigt lige pludselig og det er lettere at give lidt ekstra end det modsatte, hvilket jo ikke lader sig gøre. I min tærte var der så kun svampe og løg og den smagte godt. Jeg plejer også at tilsætte noget fuldkornsmel til dejen, men igår havde jeg ikke noget. Sådan kan man lave sine egne små ændringer efter smag. God fornøjelse.

I en lang periode lavede jeg aldrig tærte fordi jeg blev så træt af dem, fordi i den periode, hvor jeg var vegetar, var det altid det folk serverede for mig. Og til sidst var jeg godt træt af dem, selvom det egentlig er en dejlig spise. Til tærten severede jeg en god salat med masser af forskellig salat (de her pakker med babyblade og en bakke rucola), de semi-dried tomater, fetaost, forårsløg og æble, og ligeledes den gode kartoffelsalat. Så jo vi blev mætte, og jeg har fornøjelsen af resterne 😀 Efter weekenden her, skal jeg altså også til at tage mig gevaldig sammen, hvis jeg skal nå det mål, jeg har sat mig 🙁

0

2 thoughts on “Tærte med svampe

  1. Anton – Det var heller ikke meningen, den skulle være så mørk 😉 Det er fordi tallene på min knap til ovnen er i stykker, så jeg havde vist fået skruet rigeligt op, og så varmer min ovn altså ret meget. Og det var som sagt første gang, jeg begik en tærte i den. Næste gang kan er jeg klar over, at jeg skal holde øje længe før. Men den smagte nu godt! Og gør også idag, hvor jeg har spist den til frokost.

Der er lukket for kommentarer.