Skovløberhuset – Endnu en børneinstitution!

Jeg er noget så træt af det. Og hvorfor så det…. jo, fordi det er nummer 2 dejlige gamle bygning, der kunne være så fint anvendt på noget andet, der nu bliver børneinstitution. Forstå mig nu ret. Jeg synes bestemt, de små poder skal have gode omgivelser at være i. Men hvis nogen har den mindste ide om, hvad jeg er omgivet af af børneinstitutioner lige her rundtom, så ville de nok bedre kunne forstå mig – måske!

Det her lille hus, er et gammelt skovløberhus, som kunne have tjent udemærket som et lille udskænkningsted, for løbere, ryttere og ikke mindst masser af billister. Galopbanen‘s parkering ligger lige bagved, og den er ikke i sving mere end nogen dage om sommeren og hele vinteren bliver den ikke brugt. Det havde være oplagt. Helt bortset fra, at man da sagtens kunne have lejet det ud som en dejlig bolig for nogen. Hvad det jo er indrettet til. Men nej, nu skal der være endnu en udflytterbørnehave. Jeg sukker bare og ærger mig over dårlige tider, og ideforladthed og økonomisk krise, der måske har sine andele i beslutningen. Et andet smukt gammelt traditionsrigt sted for mig, som også er lavet om et børnehave, er tidligere tiders restaurant “Ved Stalden”. Jeg synes godt, man lige kunne prøve at forpagte tingene ud, inden man igen laver børneinstitutioner i sådanne bygninger.

Sjovt nok opdagede jeg for lidt tid siden, at min veninde, som var her igår – det var superhyggeligt iøvrigt, også har haft fotograferet det her lille skovløberhus – og så har vi ikke engang talt om det 😉

4 thoughts on “Skovløberhuset – Endnu en børneinstitution!

 1. Niels – Jeg er godt træt af det. Ja det er ikke ret stor, men kunne fint have tjent som udskæningssted og en dejlig gårdsplads, hvor man kunne have siddet om sommeren.

  I artiklen, jeg henviser til i indlægget, lyder det som om, at det er kommunens.

 2. Ja, det er skandaløst.
  Det startede allerede for mange år siden med Grøndalshuset, som nu har været børnehave i over 20 år. Men da jeg gik i gymnasiet var her stadig udskænkning og billard.
  Det må da også blive en ret LILLE børnehave, som vel egentlig kommer itl at bestå af nogle toiletter og en frokoststue….
  Er det stadig skoven som ejer huset eller er det solgt?

 3. Olines – Sådan uden overhovedet at anstrenge mig, kan jeg komme i tanke om 4 lige her rundt om, og jeg har ikke engang børn 😮 Der ligger også en her på vejen. Er glad for at det er oppe i den anden ende.

  Det glæder mig meget, at du får “noget med” ved at besøge mig, og det er jo sjovt at se noget, der er anderledes end ens eget. Håber du bliver ved at komme på besøg og at du også må hygge dig med det.

 4. Jeg tror faktisk jeg vil give dig ret! Men jeg har aldrig tænkt over “problemet” før. Her hos os er der ikke mange børnehaver o. lign. og de der er er beliggende i forholdsvis nye bygninger, egnet til formålet.
  Til gengæld har vi heller ikke mange smukke gamle bygninger begliggende i smuk skov! De der er ligger for langt væk fra civilationen til, at de i risikogruppen for, at blive anvendt til institution.
  Når jeg besøger din side forundres jeg hvergang over din “verden” den er så meget anderledes end det jeg kender. Det er fantastisk, at besøge dig herinde og opleve en for mig ukendt verden!

Der er lukket for kommentarer.