Efterjuletravlhed

Jeg har tjekket alle symptomer på Netdoktor, og det eneste, der kan bekymre mig, er at de taler dage, og jeg har nu haft symptomer en uge. Men ved opringning til lægen kunne jeg kun lige få en fuldstændig overstresset sekretær i røret, der sagde “et øjeblik”! Og i baggrunden kunne jeg høre det hele “stå på gloende pæle”. Ikke tale om, at jeg vil forstyrre så. Der er ingen behandling og jeg gør allerede nedenstående. Jeg lover, at ringe senere på ugen og høre, hvorlænge det må stå på og forhåbentlig er det så gået over!

Citat Netdoktor

:

Behandling af hjernerystelse

Der findes ingen behandling af hjernerystelse. Symptomerne forsvinder ofte af sig selv i løbet af et par dage. For at hjernen kan få ro til at komme sig, er det vigtigt, at man holder sig i ro, indtil symptomerne er forsvundet.
Undgå:

* Støj.

* Langvarig læsning.

* At se fjernsyn i lang tid.

* Hårdt fysisk arbejde.

* Alkohol.

Forløb

Symptomerne forsvinder normalt efter et par dage, men særligt hvis man ikke holder sig i ro, kan symptomerne vare i uger til måneder. Nogle oplever, at de lang tid efter at have haft hjernerystelse fortsat har hovedpine og er svimle, er meget trætte, har svært ved at huske og koncentrere sig i længere tid ad gangen og ikke tåler støj eller alkohol så godt som tidligere. Dette kaldes det postcommotionelle syndrom.