Koldt, men dejligt


Vintersol over Enghavelyst

Det var en kold, kold morgen. Uha, som jeg var glad for, at jeg havde bilen idag. Det er meget hård ved mine lunger, når det er så koldt. Så at cykle i den kulde er ren tortur. Men idag havde jeg den luksus at have bilen. Det gør altså livet lettere, men giver selvfølgelig også mindre motion. Man kan ikke få det hele.

Der var god brug for mig som altid, og jeg gik til hånde hist og pist. Jeg startede med “overmadammen”, staldens Dronning – Good Girl, som blev børstet. Inden vi nåede dertil, skulle Goodie som altid lige lave en mindre “magtdemonstration” el. ihvertfald lige prøve, om hun kunne snyde sig udenom. Det kunne hun ikke, jeg fik grime på hende og så var der heller ingen pjat. Så var hun klar til at blive redet, når de kom hjem igen fra 1. lot.

Mens de var ude med 2. lot var jeg walkerpasser. De fik “det de skulle have” og så tog jeg dem ind igen, med dertil hørende bytning af dækkener og afmontering af grimer. “First Marine” fik nusset fødder og vi fik en sludder. Mens jeg stod der og nussede med ham og var ved at give ham “frakke” på, kom der en mor med sin lille datter. De stod udenfor, og var meget interesserede, så jeg bød dem ind og kigge. Den lille pige har ikke været ret gammel – måske 2-3 år højst. Hun vil sørge for fast arbejde til sin mor i årene der kommer. Selv i den alder var hun helt unormalt interesseret og kunne hun have kommet til det, ville hun gerne have været en tur op og sidde på en af hestene. Det fik hun ikke lov til selvfølgelig, men hendes mor måtte love at når det blev varmere, skulle hun ride ponyer på Fortunen. Jeg kender en, der var ligesådan *S*. Hendes mor fortalte, at selv når de bare så en hest på en mark, var hun helt elektrisk. Jeg sagde, at hun jo måtte komme ned, og hjælpe os når hun blev stor nok. For at hun bliver en hestepige, er der vist ingen tvivl om.

Senere var jeg en tur til bageren efter noget brød til os og en tur på banen sammen med Hanne blev det også til. Det er nu så superhyggeligt, og det er ved at være længe siden sidst. Dejligt. Jeg kunne næsten ikke slæbe mig derfra idag, så rart var det, men afsted kom jeg og så kunne jeg give Lene et lift hjem også. Det var da det mindste i den her kulde.

På vej hjem, var det egentlig meningen, jeg ville købe en taske, jeg havde set. Men jeg gjorde det ikke. Jeg besindede mig. Godt nok var den ikke voldsom dyr, men jeg besluttede, at jeg hellere vil vente, og så have en rigtig lækker en i læder (den her var stof).

Nu er jeg her, og jeg mestrede faktisk at få ordnet altanen, fejet og plantet nogen hyacintløg i en stor potte og tømme de to sidste altankasser for planterester. Sikke en energi 😉 Nu er jeg godt nok også træt, for jeg fik også lige støvsuget, så nu vil jeg tage et bad og bare slappe af. Jeg skal jo helst have noget energi i morgen også. Mere om morgendagen senere. Foreløbig rigtig god aften.


Eva Wermuth på “Fauve” efter deres tur på banen idag

0

5 thoughts on “Koldt, men dejligt

 1. Pingback: Deborah’s » Blog Archive » Tusind tak Lene!

 2. Jane – Tak for de venlige ord. Vi har det godt nede hos hos, og ikke mindst hestene. Det er dejligt at være en del af. Det var som du kan læse en dejlig fest, omend der var “malurt i bægeret”.

 3. Hej!
  Dejligt at få lidt billeder fra “Stalden” og ikke mindst af Eva Wermuth så frisk til hest igen. Hun synes jo ikke en dag ældre når jeg kigger på de billeder som er 10-12 år gamle. Eva har jo også redet nogle af mine heste, og er i sandhed “arbejdsrytteren” bag ret så mange berømte heste som aldrig går i glemmebogen. Skønt at Eva er rigtigt tilbage efter at ha’ fået lille Evita. Og IH-H, – hvor jeg glæder mig til et billede med hende “ombord” på en af mine “børn”en skønne dag.

  En “Galopstalds” succes afspejles klokkeklart af de arbejdsryttere og andre, som f.eks “fodterapheuter og nusseriner”som lægger arbejde, hjerte og energi i arbejdet med hestene i dagligdagen, det er jo hos DEM at de skal lære at finde glæden ved deres daglige “arbejde” helt fra første gang de får sadel på og de første spæde trin bliver taget. Og samtidig bli’r tryg ved alt det farlige nye, som de aldrig har oplevet før. Men også at de samtidig får lov til at “synes det er sjovt”og ikke bare et surt arbejde.

  Inden for kort tid får sådan en lille veltilpas åring følelsen af at være KING KONG i de rette hænder. Og med en dygtig træner og supervisor som Hanne, der har det overordnede overblik og check på alle detaljerne, er det ikke så ringe endda.
  God weekend, tillykke til Marianne og ha’ en skøn Championatsfest.
  Jane

 4. Marianne – Det er nok meget “enten eller” tror jeg. Mange falder fra i teenageårene og vender aldrig tilbage, mens nogen måske lige tager en lille pause, men så vender tilbage (mig selv incl.), men er man først rigtig bidt, så tror jeg ikke, det sådan går over. Mange skubber det måske fra sig fordi, de får mand og børn og det så også er en tidskrævende sport kan man sige, og meget meget dyr, skal man have sin egen. Men det kan jo lade sig gøre hvis man virkelig vil.

  Også god weekend til dig. Skønt og se din datter og dig hygge 🙂

 5. Dejligt du havde bilen – med sådanne lunger så er det ikke et spørgsmål om motion, men et spørgsmål om at du kom ud…
  Sjovt som du beskriver den lille heste-pige. Sådan nogle gik jeg også i klasse med og jeg tog med dem over og så på heste osv. efter skoletid, men det har aldrig sagt mig noget….Men du har ret i det der specielle heste-look for pigerne når de bliver bidt 🙂
  En rigtig god weekend til dig 🙂

Der er lukket for kommentarer.