Nødråb/efterlysning: Ældre hoppe (meget gerne hvid og araber) som selskabshest

Jeg fik følgende indlæg fra en hesteveninde her igår, og jeg vil herigennem gerne hjælpe, hvis muligt. Efter hun så mit indlæg om Pony’en Minty, der fik sig en ny veninde, fik hun ideen. Den er slet ikke dum, og jeg håber, det lykkes. Her er hvad Jane skrev til mig:

Læste netop artiklen om den lille Pony “Minty” som mistede sin veninde igennem en årrække, hvilket gav HAM en depression og MIG en idé.

Vores gode gamle væddeløber N.P. som nu har været pensioneret i 5 år, står opstaldet hos den mest vidunderlige familie på Sydsjælland sammen med en x-galophest og en meget smuk 3 års hoppe af en art.
For knap 14 dage siden fik vi en MEGET trist mail. Damen som passer ham og som er meget hestekyndig, skønnede at han burde i aflives fordi hans veninde igennem 3 år, en 16 årig varmblodshoppe pludselig var død.
N.P. havde ikke veget fra liget af sin veninde i al den tid som hun havde ligget under en presenning og indtil hun blev trukket væk. Fra at være jordens gladeste hest, var han pludselig blevet som et spøgelse. Spiser al sin mad, får masser af frisk hø og lækkerier. Dejlig boks, skønne omgivelser. Han taber sig bare. Er deprimeret. Dog ikke i de ca. 2 timer vi var nede og se ham, dér livede han totalt op, lavede sine sædvanlige kunster og legede endog lidt med de to andre der ellers ikke vil se til hans side. Så han er ensom. Moppet ud.
Dyrlægen har været tilkaldt 2 gange, intet at bemærke.

Er der nogen i dette forum som kender nogen med en gammel varmblodshoppe som måske er i er samme situation, og som har plads til denne engang så stolte væddeløber også????
Så bli’r det en happy ending ikke kun for Minty, men også for vores kære familiemedlem.

Hvorfor slår vi ham bare ikke ned og sparer de penge det nu engang koster at gi’ ham et godt liv???
Fordi vi elsker ham uendeligt, og fordi han i sin 5 årige karriere har givet OS så mange herlige oplevelser og været sådan en “good sport”.
B.H. Jane

Har du mulighed for at hjælpe, så skriv enten her el. kontakt mig på mailen, så skal jeg formidle videre til Jane.

5 thoughts on “Nødråb/efterlysning: Ældre hoppe (meget gerne hvid og araber) som selskabshest

 1. HALLOO!!!

  LENE har ret i at den “afdøde veninde” i dette tilfælde var en hvid araber,
  men jeg tror No Pollution er hamrende ligeglad med farven og racen, bare det er en kærlig sjæl.

  Det kunne være HVADSOMHELST – evt en PONY – bare det ikke er en som MOPPER ham. – Måske én som er i samme situation som ham – sorgen ved at have MISTET. Som jeg har fået det forklaret af damen/pigen som har passet ham i 3½ år er dette tilfældet i øjeblikket hvor en netop pensionet galophest prøver at tryne ham, ved hjælp af den lille fine skønjomfru af en hest på 3 år. Og dette gør N.P. yderligere deprimeret. Og han er jo den som har været der længst. Selvfølgelig.
  Hvem er skabt til et liv uden venner??

  Ingen – hverken mennesker eller dyr. Så er det ligemeget hvor fint der er.

  Vi søger bare et sted til ham hvor han får lidt selskab, kan gå og nusse nogen – han har altid elsket hopper, og hvor man har forstand på heste.
  N.P. skal ikke rides – bare nyde sit otium.

  Da han var i træning plejede han at gå ind til sin “lillesøster” Ocean’s Eleven – (ikke på stamtavlen dog, men ejet af Zwicky Racing,) tage fat i hendes grime og blidt trække hende ud på staldgangen og gå tur med hende, hvorefter han fulgte hende ind i SIN boks og nussede hende på manen, hvorefter han trippede over i sin egen boks ved siden af. Engang imellem tog han kosten og begyndte at feje staldgangen.

  Grinagtigt syn, og heldigvis har jeg mange videos med i disse højkomiske situationer.
  Man er jo nok klar over at der er tale om en meget speciel fyr.
  I øvrigt er han bror til Derbyvinderen “Just Pile It”.

  Det skal være et sted hvor der er plads til HAM, og vi betaler for kost og logi.
  Og det betyder intet hvor i Danmark det er, så længe det ikke er på
  Bornholm, da vi godt kan li’ at besøge ham engang imellem.

  Der har åbentbart været nogen forvirring omkring dette NØDRÃ…B, idet en
  “hvid araber” pludselig blev “issuet”.

  Så kort og godt: Ny veninde samt nyt domicil til dejlige No Pollution, hvor vi betaler for opstalding, foder e.t.c.
  Jeg er MEGET taknemmelig for at redaktør Deborah Thorsgaard vil lade mig bruge dette forum til “heste dating”. Hun er en kærlig og hjælpsom sjæl. TAK.
  Bedste hilsner fra
  Jane Zwicky

 2. Jane – Selvfølgelig vil jeg hjælpe, og du kunne sagtens have spurgt mig. Hvis ikke, jeg skulle kunne gøre det for dig og for en gammel ven, så ville jeg da være et skarn. Det skærer mig da i hjertet, at han er så trist og ked af det. Jeg håber inderligt, jeg kan være med til, at han bliver glad igen. Det skulle FRYDE mig. Fingers crossed!

 3. Lene – Tjah, jeg tænker Jane har skrevet sådan, fordi hun troede, det var en sådan. Nu har jeg rettet. Jeg tror såmænd det er ligemeget, hvad det er, bare det kunne give “Polle” humøret igen.

 4. Skal Polle have en ny veninde, der ligner den gamle så skal det ikke være en varmblodshoppe men en hvid araberhoppe. Bare lige for god ordens skyld 😉

 5. TUSIND TAK Deborah!
  Denne flotte gestus ville jeg ikke engang være bekendt at bede dig om, og det har jo også slået mig, at HVIS nogen overhovedet gik så langt tilbage som jeg gjorde, så ville det være meget få.
  Så jeg er MEGET taknemmelig. Det ér jo trods alt et spørgsmål om liv og død, og en depression er jo frygtelig både for mennesker, men åbentbart også for dyr.
  Jeg kan huske den gamle Volmer Hjorth fra Brogårdens Korn og Foderstoffer. Han havde en lille hund som fulgte ham i tykt og tyndt, og da han døde, sørgede hunden så meget, at den var helt rundt på gulvet, og familien besluttede at den skulle med i kisten og begraves sammen med sin far.
  Jeg håber meget der er nogen som kan hjælpe N.P. nok den mest specielle hest vi har haft. Staldens KLOVN. Men ikke på en væddeløbsbane.
  Godt nok var han jublende glad for at se os, og ikke mindst hans grønne spand med fint snittede gulerødder og æbler som havde ligget i isvand natten over.
  Og han virkede glad og delvis legesyg, men at strabadserne havde tæret på ham var der ingen tvivl om. Han var ikke noget kønt syn, sammenlignet med dengang han var i træning, og igen og igen vandt konkurrencen som feltes flotteste hest.
  Sådan bliver han aldrig igen, – skidt med det. Bare han har det godt med sig selv og sine omgivelser.
  Så vores familie håber og be’r til at der “et eller andet sted i Danmark” findes en ældre hoppe der går og savner SIN bedste ven.
  Det ville jo være en helt Disney historie med atter en “Happy Ending”.
  På forhånd tak hvis I vil lade det gå fra mund til mund.
  Jane

Der er lukket for kommentarer.