Ladies in Lavender (2004)

Ladies_in_Lavender_300Som jeg skrev forleden, så købte jeg mig selv en lille ekstra-ting, da jeg bestilte nevøens fødselsdagsgaver. Nemlig “Ladies in Lavender”, som jeg så så igår. Det en helt igennem dejlig fortælling om to søstre – spillet af Judi Dench og Maggie Smith, der i midten af 30’erne, finder Andrea (Daniel Brühl ) skyllet i land på stranden ved Cornwall. Han indtager deres hjem og deres hjerter. Det viser sig, at han har ekstraordinære evner udi violinspil.

Jeg skal ikke afsløre mere her, men bare sige, at filmen er vel- castet, spillet og optaget i de mest fortryllende omgivelser. Det er en varm og dejlig film med fantastisk musik, der skildre en lang række komplekse forhold på en fantastisk fin måde. Jeg sad og fik associationer til Babettes Gæsterbud (1987). Ikke fordi det handler om mad, og de foregår i hvert sit land, men fordi nogen af problemstillingerne, og følelserne er de samme.

Det er instruktørdebut for en skuespillerfavorit af min – nemlig Charles Dance, og det er en meget flot, varm og vellykket debut, som kun kan få min allervarmeste anbefaling.

Som sagt, er musikken i filmen ganske vidunderlig, og der findes også et soundtrack, som jeg vil investere i på et tidspunkt.

[xrr rating=6/6]